• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζητούν πρόωρες εκλογές το 2021 στην Τουρκία

 Ζητούν πρόωρες εκλογές το 2021 στην Τουρκία

Το Καλό Κόμμα, τρίτο μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης στην Τουρκία με βάση την κοινοβουλευτική του δύναμη, ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός του 2021.

«Ας καταλήξουμε σε ένα μεσοπρόθεσμο προϋπολογισμό. Ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο και, στη συνέχεια, ας προετοιμάσουμε ένα σχέδιο εξόδου (από την κρίση) για την Τουρκία. Μετά, ας προσφύγουμε στη θέληση του λαού, σε εκλογές».

Αυτό είναι το αίτημα που κατέθεσε ο Ισμαήλ Τατόγλου, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Καλού Κόμματος, που διαθέτει 36 στους 600 συνολικά της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ξεπεραστεί η βαθιά κρίση – κυρίως στην οικονομία – την οποία διέρχεται σήμερα η χώρα.

«Όπως έχουμε δει, χωρίς μια νέα πολιτική ατμόσφαιρα, η Τουρκία είναι αδύνατο να βρει διέξοδο. Μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή την παγίδα της φτώχειας μόνο αλλάζοντας την πολιτική βούληση», σημείωσε ο ίδιος, απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση παγκοσμίως όσον αφορά στον ρυθμό του πληθωρισμού. Δεν μπορούμε να παράγουμε τεχνολογία. όσον αφορά δε την απασχόληση και την ανεργία, καταρρίπτουμε κάθε ρεκόρ στην ιστορία της δημοκρατίας μας», είπε επίσης, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση Ερντογάν διαθέτει σήμερα πλειοψηφία 38 εδρών στη βουλή (438 σε σύνολο 600), με τη βοήθεια των 48 εκλεγμένων εκπροσώπων του εθνικιστικού κόμματος των Γκρίζων Λύκων (MHP), του οποίου ηγείται ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.