• 4 Μαρτίου, 2021

Υπόθεση Μπεκατώρου : Το ίδρυμα “Νιάρχος” διακόπτει τη δωρεά προς την Ομοσπονδία Ιστιοπλοίας. Ανακοίνωση-καταπέλτης

 Υπόθεση Μπεκατώρου : Το ίδρυμα “Νιάρχος” διακόπτει τη δωρεά προς την Ομοσπονδία Ιστιοπλοίας. Ανακοίνωση-καταπέλτης

Με ανακοίνωσή του και με αφορμή την στάση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας απέναντι στις σοβαρές καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη δωρεά  καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δίνει προτεραιότητα στο ήθος και τον χαρακτήρα των δωρεοδόχων του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Ίδρυμα Σ,Νιάρχος (ΙΣΝ) με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, αναστέλλοντας την τρέχουσα δωρεά για την υποστήριξη του προγράμματος εκμάθησης ιστιοπλοΐας σε ΑΜΕΑ.

Σοφία Μπεκατώρου:Έκθετη η Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας για τη στάση της μετά την αποκάλυψη του βιασμού- Παραιτήσεις και θύελλα αντιδράσεων

Με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας.

Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων τους, καθώς και στην αποτελεσματική διοίκηση και την ορθή διαχείριση του οργανισμού.

Υπόνοιες σκανδάλων που αφορούν τη λειτουργία των οργανισμών και τη συμπεριφορά των στελεχών τους δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα για τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιτελέσει το έργο του και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοούνται».