• 3 Αυγούστου, 2021

Υπόμνημα έξι πολιτικών προσώπων για τη Novartis: “Να βγει η κουκούλα από τους ψευδομάρτυρες”

 Υπόμνημα έξι πολιτικών προσώπων για τη Novartis: “Να βγει η κουκούλα από τους ψευδομάρτυρες”

Να μην ισχύσει το καθεστώς προστασίας στους “Αικατερίνη Κελέση” και “Μάξιμο Σαράφη” στην προδικασία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου και να τους αποδοθεί κατηγορία για συναυτουργία στα τελεσθέντα αδικήματα από τους κατηγορούμενους, ώστε να χυθεί άπλετο φως και να λάμψει πλήρως η αλήθεια για την υπόθεση της Novartis, ζητούν με κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν προ ημερών στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο έξι πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Ε. Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Ι. Στουρνάρας, ο πρώην Επίτροπος στην ΕΕ Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Α. Λοβέρδος, ζητούν «οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν και να καταθέσουν επωνύμως στην διεξαγόμενη προδικασία για το Ειδικό Δικαστήριο. Γιατί μόνο έτσι, – όπως υποστηρίζουν – θα μάθει ο ελληνικός λαός το τι πραγματικά συνέβη, τον ρόλο των ψευδομαρτύρων σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και θα αποφευχθεί η αυτοϋπονόμευση της ποινικής διαδικασίας, όπως κάποιοι επιδιώκουν».

Οι μηνυτές ζητούν να «βγουν οι κουκούλες και οι ψευδομάρτυρες  να καταθέσουν επώνυμα στην ανάκριση που διεξάγεται για την υπόθεση. Γιατί μόνο έτσι, όπως λένε, θα μάθει ο ελληνικός λαός το τι πραγματικά συνέβη».

Πρόταση κατά των αμβλώσεων ψήφισε η ευρωομάδα της ΝΔ