• 2 Αυγούστου, 2021

Πρόταση κατά των αμβλώσεων ψήφισε η ευρωομάδα της ΝΔ

 Πρόταση κατά των αμβλώσεων ψήφισε η ευρωομάδα της ΝΔ

Κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση τάσσονται ουσιαστικά οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που επικαλούνται μάλιστα το διεθνές δίκαιο και τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

Ειδικότερα, όλη η «γαλάζια» ομάδα ψήφισε πρόταση των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) για την καταγγελία έκθεσης ως απαράδεκτης, επειδή χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα στην άμβλωση, που έχει προκαλέσει σοβαρές διαφωνίες στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Αποκάλυψη Σπίρτζη: Γιατί η ΝΔ αποσιώπησε ότι ο επίορκος αστυνομικός υπηρετούσε στα κεντρικά γραφεία της

Πολέμιοι των εκτρώσεων έστειλαν κούκλες – έμβρυα σε γραφεία ευρωβουλευτών
Ο επικεφαλής ευρωβουλευτής της έκθεσης δέχτηκε επιστολή μίσους στην οποία τον συγκρίνουν με τον Χίτλερ. «Η εξωτερική πίεση είναι τεράστια και αντιμετωπίζουμε ηλεκτρονικά μηνύματα μίσους… Έφτασαν στο σημείο να στείλουν κούκλες – έμβρυα στα γραφεία μας» δήλωσε ο Κροάτης Πρέντραγκ Μάτιτς.

Σύμφωνα με το Politico, αξιωματούχοι και ευρωβουλευτές δήλωσαν ότι δεν έχουν βιώσει ποτέ μια τόσο σκληρή και καλά συντονισμένη εκστρατεία, όπως αυτή που διεξήχθη από εκείνους που τάσσονται κατά των εκτρώσεων.

Ωστόσο, το επίμαχο ψήφισμα τελικά απορρίφθηκε με 280 υπέρ, 391 κατά, 10 αποχές. «Κατ ‘αρχήν, η σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαχώριστα από το θεμελιώδες δικαίωμα της υγείας, της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη της έμφυλης βίας» τόνισε η βουλευτής του ΕΛΚ, Janina Ochojska.

Παπαδημούλης: Οπισθοδρόμηση και υποκριτική διγλωσσία από τη Ν.Δ.

«Η προσπάθεια τους απέτυχε παταγωδώς» σχολιάζει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για «οπισθοδρόμηση και υποκριτική διγλωσσία».

Κι αυτό γιατί μόλις χθες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταδικάσει με καθυστέρηση νέο ουγγρικό νόμο-ντροπή που στρέφεται κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, o οποίος προκάλεσε ευρωπαϊκή κατακραυγή για την Ουγγαρία.

Θυμίζουμε ότι και τον περασμένο Μάρτιο η Ν.Δ. υποχρεώθηκε να αδειάσει τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο λόγω του σάλου για την απόφασή του να ψηφίσει στο Ευρωκοινοβούλιο κατά του δικαιώματος στην άμβλωση.

Πηγή: efsyn.gr