• 28 Νοεμβρίου, 2021

Υεμένη: Κλιμακώνονται οι μάχες στη Μαρίμπ – 150 νεκροί αντάρτες Χούθι

 Υεμένη: Κλιμακώνονται οι μάχες στη Μαρίμπ – 150 νεκροί αντάρτες Χούθι

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που πολεμά στην Υεμένη ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε 150 αντάρτες Χούθι σε νέες αεροπορικές επιδρομές νότια της στρατηγικής πόλης Μαρίμπ, ενώ ο ηγέτης των σιιτών ανταρτών κάλεσε σε συνέχιση των μαχών.

Οι επιδρομές «κατέστρεψαν 13 στρατιωτικά οχήματα και σκότωσαν 150 τρομοκράτες» τις τελευταίες 24 ώρες στην αλ-Αμπντίγια, ανέφερε ο συνασπισμός σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο SPA.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των ανταρτών Αμπντελμαλέκ αλ-Χούθι κάλεσε να συνεχιστούν οι μάχες κατά τη διάρκεια ομιλίας του που μεταδιδόταν τηλεοπτικά με αφορμή την μουσουλμανική εορτή της Ημέρας του Προφήτη, κατά την οποία δεκάδες χιλιάδες συμπαθούντες τους σιίτες αντάρτες παρέλασαν στους δρόμους των πόλεων που τελούν υπό τον έλεγχο των Χούθι.

Ο τελευταίος απολογισμός ανεβάζει σε περισσότερους από 1.100 τον αριθμό των ανταρτών που σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον συνασπισμό. Δεν ήταν δυνατή η επαλήθευση αυτών των στοιχείων από ανεξάρτητη πηγή. Οι Χούθι σπανίως ανακοινώνουν θύματα στις τάξεις τους.