• 9 Μαΐου, 2021

Βρετανία: Το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna συστήνεται για τις έγκυες

 Βρετανία: Το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna συστήνεται για τις έγκυες

Tο εμβόλιο κατά του Covid-19 των εταιρειών Pfizer ή Moderna, θα πρέπει να κάνουν oι έγκυες γυναίκες στη Βρετανία, διότι – όπως συνέστησε η βρετανική συμβουλευτική επιτροπή εμβολιασμών – υπάρχουν περισσότερα δεδομένα, σε πραγματικές συνθήκες, ότι είναι ασφαλή.

Η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) σημείωσε πως περίπου 90.000 έγκυες γυναίκες έχουν εμβολιαστεί στις ΗΠΑ, κυρίως με τα δύο αμερικανικά εμβόλια, χωρίς να έχουν εγερθεί ανησυχίες για την ασφάλειά τους.

«Βασιζόμενη σε αυτά τα στοιχεία, η JCVI συστήνει ότι είναι προτιμητέο για τις έγκυες γυναίκες στη Βρετανία, να τους προσφερθούν τα εμβόλια Pfizer-BioNTech ή Moderna, όπου είναι διαθέσιμα», τονίζεται.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι άλλα εμβόλια δεν είναι ασφαλή για τις έγκυες, όμως χρειάζεται περισσότερη έρευνα».

Στις έγκυες είχε προηγουμένως συσταθεί στη Βρετανία να μην εμβολιαστούν, διότι δεν υπήρχαν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις.

«Ενθαρρύνω όλες τις έγκυες γυναίκες, όταν κληθούν να κάνουν το εμβόλιο, να παρουσιαστούν και να συζητήσουν τα οφέλη και τους κινδύνους του εμβολίου, με μια πηγή εμπιστοσύνης όπως τον οικογενειακό γιατρό τους, τον γυναικολόγο ή τη μαία», είπε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters