• 29 Νοεμβρίου, 2020

Βρετανία: Άδειασαν τα σούπερ μάρκετ ενόψει lockdown -Σταματούν τα διεθνή ταξίδια

 Βρετανία: Άδειασαν τα σούπερ μάρκετ ενόψει lockdown -Σταματούν τα διεθνή ταξίδια

Η Βρετανία ζει μέρες…Μαρτίου από την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η χώρα θα προχωρήσει σε ένα γενικό lockdown από την προσεχή Πέμπτη.

Πανικόβλητοι καταναλωτές σχημάτισαν ουρές έξω από καταστήματα τροφίμων και σουπερμάρκετ αδειάζοντας τα ράφια από είδη πρώτης ανάγκης.

Ζυμαρικά, κονσέρβες, τρόφιμα μακράς διαρκείας, ψωμί, γάλα και χαρτιά υγείας εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία, ενώ οι εικόνες με τα «ξεχειλισμένα» καρότσια θύμισαν έντονα εκείνες του πρώτου lockdown στη Βρετανία.

Στο Λονδίνο, σε κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ η αναμονή για διανομή κατ’ οίκον φτάνει μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα στην Αγγλία, τα καταστήματα τροφίμων, τα σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα ακόμη καταστήματα λιανικής που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ θα κατεβάσουν ρολά τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι παμπ και άλλες μη απαραίτητες επιχειρήσεις.

Καθηγητής πνευμονολογίας: “Δεν αποκλείω κλείσιμο σχολείων”

Την ίδια ώρα απαγορεύονται όλα τα διεθνή ταξίδια των Βρετανών, εκτός των επαγγελματικών από την Πέμπτη, όπως έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του Cabinet Office, Μάικλ Γκόβ.

Η ανακοίνωση αυτή έχει προκαλέσει πανικό στους καταναλωτές και της ταξιδιωτική βιομηχανία της χώρας. 

Η TUI σε ανακοίνωσή της αναφέρει οτι όλες οι διακοπές της από την 1η έως την 4η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι πελάτες της που ταξιδεύουν τις ημέρες αυτές μπορούν να αναβάλλουν δωρεάν το ταξίδι τους.

Προς το παρόν δεν είμαστε σίγουροι εάν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν οι διακοπές στο εξωτερικό από την Αγγλία από τις 5 Νοεμβρίου, αναφέρει ο τουρ οπερέιτορ.