ΒΟΥΛΗ LIVE Ομιλία Μητσοτάκη

 ΒΟΥΛΗ LIVE Ομιλία Μητσοτάκη

Με ονομαστική ψηφοφορία ψηφίζεται αργά απόψε το νομοσχέδιο-έκτρωμα της Νίκης Κεραμέως, που έχει ξεσηκώσει την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς φέρνει αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια, αφήνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περίπου 25.000 μαθητές και εισάγει «κόφτη» φοίτησης, πειθαρχικά και διαγραφές φοιτητών.

Ήδη άρχισαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται το πώς θα υπερασπιστεί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το νομοσχέδιο που έχει κατεβάσει χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς στους δρόμους τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήδη στη χθεσινή του παρέμβαση είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση και τη Νίκη Κεραμέως ότι αξιοποιούν τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας και νομοθετούν «στα μουλωχτά». «Σε μια εποχή που οι φοιτητές και οι μαθητές δεν μπορούν να κάνουν μάθημα εσείς επιμένετε. Στέλνετε χιλιάδες λιγότερους εισακτέους στα ΑΕΙ και αλλάζετε το πλαίσιο εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αναρωτιέμαι γιατί αυτή η επιμονή;» υπογράμμισε ζητώντας την αναστολή της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Παναγιώτης Δρίβας