• 23 Ιουνίου, 2021

Βορίδης: Παραδέχτηκε “συμφωνία” ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για τον έλεγχο του ΑΣΕΠ – Επίθεση Καστανίδη στην Γεννηματά

 Βορίδης: Παραδέχτηκε “συμφωνία” ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για τον έλεγχο του ΑΣΕΠ – Επίθεση Καστανίδη στην Γεννηματά

Στην παραδοχή ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ για τον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ, προχώρησε ο Μάκης Βορίδης. Εφόσον απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία, προφανώς η εκλογή της ηγεσίας της Αρχής αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε επίσης ότι στις συνομιλίες τίθενται ζητήματα προσώπων και θέσεων, ενώ σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται περί «παζαριού».

  • Έντονη ήταν η αντίδραση του τομεάρχη Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος έκανε λόγο «για πέρα από κάθε προηγούμενο θεσμικό ακρωτηριασμό του ΑΣΕΠ» ενώ κατήγγειλε ότι το ΚΙΝΑΛ κατήντησε δεκανίκι της δεξιάς.
  • Νωρίτερα, ο Χάρης Καστανίδης είχε εξαπολύσει επίθεση στη Φώφη Γεννηματά, για τη σύμπλευση του ΚΙΝΑΛ με τη Νέα Δημοκρατία στην απαξίωση του ΑΣΕΠ, με στόχο επί της ουσίας τον έλεγχο του διαγωνισμού προσλήψεων.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε δημόσια αποφάσεις ερήμην των συλλογικών οργάνων, αξίωση «νομιμοφροσύνης», καθώς και επιχείρηση απαξίωσης της διαφορετικής γνώμης, με κατηγορίες περί υπονόμευσης της ενότητας του κόμματος.