• 30 Νοεμβρίου, 2021

Βορίδης – ” Η επέκταση της υποχρεωτικότητας στο Δημόσιο δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι”

 Βορίδης – ” Η επέκταση της υποχρεωτικότητας στο Δημόσιο δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι”

Ζήτημα επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους του Δημοσίου, εκτός του υγειονομικού, θέτει εκ νέου ο Μάκης Βορίδης. «Ποτέ δεν έφυγε από το τραπέζι, αλλά πάντα εξετάζεται σε σχέση με την επαφή των υπαλλήλων με το κοινό και δεν εξετάζεται γενικώς στο σύνολο», είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ ..

«Δεν συζητείται το lockdown… να το λέμε καθαρά» δήλωσε κατηγορηματικά ο Μάκης Βορίδης και επικαλέστηκε τα στοιχεία που δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσούν και χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι, τη στιγμή που εμβολιασμένοι νοσούντες και ενδεχομένως καταλήγοντες χωρίς βαριά υποκείμενα νοσήματα είναι το 0,4% του συνόλου.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου για τις ΜΕΘ

Ζήτημα επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους του Δημοσίου, εκτός του υγειονομικού, θέτει εκ νέου ο Μάκης Βορίδης. «Ποτέ δεν έφυγε από το τραπέζι, αλλά πάντα εξετάζεται σε σχέση με την επαφή των υπαλλήλων με το κοινό και δεν εξετάζεται γενικώς στο σύνολο», είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Σχετικά με το ενδεχόμενο lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους έναντι του κορονοϊού κατά τα πρότυπα της Αυστρίας, ο κ. Βορίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι μια ιδέα που θα την εξέταζα».

Για τον επόπτη υγείας

Για τον επόπτη υγείας που παρότρυνε αρνήτρια που τελικά κατέληξε να μη διασωληνωθεί, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι έχει κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 105 του υπαλληλικού κώδικα και ο πειθαρχικός του προϊστάμενος έχει τη δυνατότητα να τον θέσει άμεσα σε αναστολή. Ακολούθως θα συνεδριάσει το Πειθαρχικό εντός εξαμήνου για να επικυρώσει την αναστολή.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη πως για τον συγκεκριμένο υπάλληλο τρεις υποθέσεις έχουν φτάσει στο Πειθαρχικό. Μια υπόθεση εκκρεμεί και δύο είναι απαλλακτικές. Επίσης πρόσθεσε πως εξ όσων γνωρίζει έχει συνταχθεί και ποινική δικογραφία για την υπόθεση.

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε επίσης ότι η πράξη του δεν σχετίζεται με τις αρμοδιότητές του επόπτη υγείας και πως ο τίτλος του δεν θα πρέπει να δημιουργεί σύγχυση. Δεν είναι γιατρός, δεν είναι στο ΕΣΥ, αλλά ανήκει σε μια ειδικότητα που ελέγχει την τήρηση υγειονομικών διατάξεων για παράδειγμα σε καταστήματα.