• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Παπαχριστόπουλος: Εγώ δεν θα έκλεινα ραντεβού με τον Μιώνη στο Μαξίμου

 Παπαχριστόπουλος: Εγώ δεν θα έκλεινα ραντεβού με τον Μιώνη στο Μαξίμου

«Εγώ δεν θα το έκλεινα ραντεβού με τον Μιωνή στο Μαξίμου. Ισως κάπου έξω» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος.

Την απάντηση αυτή έδωσε αναφερόμενος στην καταγγελία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, για συνάντηση που είχε οργανωθεί στις 10 Μαρτίου του 2016 στο γραφείο του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, παρουσία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τιο διευθέτηση διαφορών του με τον εκδότη της Δημοκρατίας και της Εστίας Γιάννη Φιλιππάκη.

Ο κ. Παπαπαχριστόπουλος υποστήριξε, ωστόσο, ότι ο κ. Παππάς δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση και περιγράφει το ρόλο του τότε εξ απορρήτων του κ. Τσίπρα: «Σε καμία περίπτωση ο κ. Μιωνής δεν μπέρδεψε τον Νίκο Παππά, ο Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση… Στο γραφείο του Νίκου του Παππά έγινε η συνάντηση. Ο Νίκος πνιγόταν εκείνη την εποχή, λέει εντάξει ρε παιδιά να τα βρείτε να τελειώνει αυτή η ιστορία. Εγω δεν θα έκανα τέτοιο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «κατά περίεργο τρόπο ο κ. Μιωνή θυμήθηκε αυτό το ραντεβού δύο μέρες μετά, την ημέρα που είναι στη δημοσιότητα και έχει κάνει και μήνυση».

Όσο για τη γενικότερη έρευνα της προανακριτικής επιτροπής ο κ. Παπαχριστόπουλος σημείωσε ότι «δεν έχουν ούτε ένα στοιχείο για τον Παπαγγελόπουλο» και αναρωτήθηκε «τι λόγο είχε ο Παπαγγελόπουλος, μόνος του, χωρίς να έχει κάλυψη από κάποιον να στήσει όλη αυτή την ιστορία. Δεν μπορεί από μόνος του να έχει στήσει μία σκευωρία».

Προκάλεσε δε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ «αν έχουν τα άντερα φωτογραφήστε τον τότε πρωθυπουργό. Αλλά δεν τολμάνε».