• 21 Ιανουαρίου, 2022

Βιλιάρδος: Διάτρητος ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, καταψηφίζουμε

 Βιλιάρδος: Διάτρητος ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, καταψηφίζουμε

«Καταψηφίζουμε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, γιατί είναι διάτρητος και δεν αξίζει στους Έλληνες που ζούνε σε μια πάμπλουτη χώρα, αλλά είναι θύματα της κακοδιαχείρισης των εκάστοτε κυβερνήσεων».

Αυτό δήλωσε, κατά την συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, τονίζοντας ότι το κόμμα του «δεν καταψηφίζει για αντιπολιτευτικούς λόγους αλλά γιατί, όπως και οι προηγούμενοι έτσι και ο νέος προϋπολογισμός, δεν έχει στόχο την ανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας».

Ο κ. Βιλιάρδος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μειώνει δραστικά τα κονδύλια για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των νοικοκυριών, εν μέσω μεγάλης ενεργειακής κρίσης και κρίσης της πανδημίας, χωρίς να δίνει καμία αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα. Όπως είπε, «πουθενά δεν υπάρχει χρηματοδότηση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καμία πρόνοια για τους άνεργους, καμία στήριξη των νοικοκυριών που συνεχώς φτωχοποιούνται». Μίλησε ακόμα «για σημαντικές μειώσεις των κονδυλίων για την απαραίτητη ενίσχυση της δημόσιας υγείας καθώς στόχος είναι ο αποσύνθεση του ΕΣΥ».

Ο κ. Βιλιάρδος υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις επενδύσεις της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας καθώς και στις δημόσιες επενδύσεις που, όπως είπε, «είναι σταγόνα στον ωκεανό», τα προβλεπόμενα κονδύλια. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι, «προωθεί σημαντικές εκποιήσεις δημόσιου πλούτου με εξευτελιστικό τίμημα» και πρόσθεσε ότι «στον σχεδιασμό της είναι και η ιδιωτικοποίηση των 10 μεγάλων λιμανιών της χώρας». Εκτίμησε δε, ότι το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί και αυτό θα είναι πολύ επικίνδυνο για τη χώρα καθώς, όπως είπε, ο δανεισμός ούτε εύκολος, ούτε φθηνός θα είναι στο μέλλον .

Τέλος, τόνισε την ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου με έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολή την επαναφορά της χώρας στη σταθερότητα με τον νέο προϋπολογισμό.