• 27 Νοεμβρίου, 2020

Βιέννη: Η ορχήστρα συνέχιζε να παίζει για να μην φοβηθούν οι θεατές με τους πυροβολισμούς της τρομοκρατικής επίθεσης (vid)

 Βιέννη: Η ορχήστρα συνέχιζε να παίζει για να μην φοβηθούν οι θεατές με τους πυροβολισμούς της τρομοκρατικής επίθεσης (vid)

AUSTRIA VIENNA OPERA BALL

Tα όσα διαδραματίστηκαν στην κρατική Όπερα της Βιέννης την ώρα που στους δρόμους του ιστορικού κέντρου γινόταν η τρομοκρατική επίθεση η οποία στοίχισε την ζωή σε τέσσερις ανθρώπους έγιναν γνωστά από το βίντεο ενός εκ των θεατών.

Στο βίντεο που ανάρτησε στο Twitter, διακρίνεται το κουαρτέτο να παίζει το «Kaiserquartett» του Αυστριακού συνθέτη Γιόζεφ Χάιντν σε όσους είχαν απομείνει στις θέσεις τους από το κοινό.

Η  εκπρόσωπος Τύπου της κρατικής Όπερας της Βιέννης εξήγησε πως η διεύθυνση ενημερώθηκε από την αστυνομία στο διάλειμμα της χθεσινής παράστασης με τις όπερες «Cavalleria Rusticana» και «Pagliacci» ότι έξω από το κτίριο, στο κέντρο της Βιέννης, εκτυλίσσονταν επιθέσεις.

Lockdown στην Αττική – Το δραματικό μήνυμα του καθηγητή Γώγου

«Σκεφτήκαμε εάν θα έπρεπε να διακόψουμε την παράσταση ή όχι. Αποφασίσαμε ότι αυτό δεν θα ήταν λογικό. Εάν δεν επιτρεπόταν στον κόσμο να φύγει, γιατί θα έπρεπε να σταματήσουμε νωρίτερα;».

Οι μουσικοί ολοκλήρωσαν την παράστασή τους και κατόπιν ανέβηκε στη σκηνή ο διευθυντής της κρατικής Όπερας.

«Περιέγραψε τι συνέβαινε, ότι είχαν διαπραχθεί τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη, απαγορευόταν να φύγουν και οι πόρτες είχαν κλειδωθεί. Ο κόσμος έπρεπε να μείνει μέσα, όμως εμείς θα ανοίγαμε τα αναψυκτήριο και θα κάναμε τα πάντα προκειμένου ο κόσμος να νιώθει άνετα».

Η εκπρόσωπος τύπου επισήμανε ότι έμεινε κατάπληκτη από την ανταπόκριση των θεατών.

«Δεν επικράτησε πανικός. Ο κόσμος είτε παρέμεινε σιωπηλός στη θέση του είτε πήγε στο αναψυκτήριο».