• 15 Ιουνίου, 2021

Βιασμός 11χρονης: Παραπομπή σε δίκη του προπονητή προτείνει ο εισαγγελέας

 Βιασμός 11χρονης: Παραπομπή σε δίκη του προπονητή προτείνει ο εισαγγελέας

Να δικαστεί για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση, την αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και την κατάχρηση σε ασέλγεια μιας 11χρονης αθλήτριάς του πριν από 10 χρόνια, προτείνει για τον 38χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση. «Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη» αναφέρει στην παραπεμπτική πρότασή του».

Η 21 ετών σήμερα αθλήτρια, που παροτρύνθηκε από τη Σοφία Μπεκατώρου να απευθυνθεί στις αρχές, για όσα βίωσε από τον κατηγορούμενο, προσήλθε τον περασμένο Ιανουάριο στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο και επιβεβαίωσε όσα είχε ήδη καταθέσει για αυτήν η Ολυμπιονίκης.

Οι διαδικασίες τότε είχαν κινηθεί τάχιστα και ο 38χρονος είχε συλληφθεί, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του. Ο ίδιος σε δημόσιες δηλώσεις του είχε πει, πως αρνείται πως βίασε το ανήλικο παιδί, ισχυριζόμενος πως είχε σχέση μαζί της και πως την αγαπά ακόμη.

Στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει για τον 38χρονο, πως «χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».

Σημειώνει επίσης ο εισαγγελικός λειτουργός, πως ο κατηγορούμενος «συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις», ενώ τονίζει πως ο προπονητής «άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη, για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Κατά τον εισαγγελέα πρωτοδικών κ. Δελλήβεη-Δομένικο που χειρίζεται την υπόθεση, ο 38χρονος πρέπει να παραμείνει κρατούμενος για άλλους έξι μήνες, καθώς «αν αφεθεί ελεύθερος θα αποτελέσει δυναμική απειλή για την έννομη τάξη».

Η υπόθεση θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες.