• 25 Ιανουαρίου, 2022

Βαριά η σκιά πανδημίας και ακρίβειας στις περιοδείες Μητσοτάκη για την “Ελλάδα που αλλάζει”

 Βαριά η σκιά πανδημίας και ακρίβειας στις περιοδείες Μητσοτάκη για την “Ελλάδα που αλλάζει”

Με νέους θα συναντηθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της ΝΔ, που διοργανώνεται στα Ιωάννινα. Η πρώτη έξοδος του πρωθυπουργού με περιοδεία μετά από αρκετό διάστημα λόγω ταξιδιών στο εξωτερικό αλλά ” με σαφή πολιτική στόχευση ότι το κυβερνητικό έργο δεν εξαντλείται μόνο στη διαχείριση της πανδημίας” διευκρίνιζε συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Η επίσκεψη στην Κοζάνη στόχευε στην επικοινωνία του σχεδίου απολιγνιτοποιησης και των πόρων που θα διοχετευθούν απο το Ταμείο Ανάκαμψης στην δυτική Μακεδονία.

Με την επιστροφή του από το Σότσι και την συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει απο την Ιστιαία την δημόσια διαβούλευση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Εύβοιας.

  • “Σε κάθε σταθμό της περιοδείας του θα ξεδιπλώνεται και μια κεντρική πολιτική, που αφορά την εκάστοτε περιοχή. Κοντολογις το σχέδιο της Ελλάδας που αλλάζει, θα ταξιδεύει την Ελλάδα” περιέγραφε τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού κυβερνητική πηγή.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι πρέπει να ξεδιπλωθεί όλη η βεντάλια του κυβερνητικού έργου και ιδίως τα οφέλη που θα προκύψουν απο τους πόρους του Ταμείου Ανακαμψης, καθώς η αρνητική τροπή της πανδημίας ρίχνει πλέον βαριά την σκιά της στο κεφάλαιο “κυβερνητική αποτελεσματικότητα”.

Δεν παραγνωρίζεται οτι ακόμη και οι υπέρμαχοι της ανοιχτής οικονομίας, αναρωτιούνται αν αντέχει το ζύγι ” οικονομία/ ανθρώπινες απώλειες”. Την τελευταία διετία ο κορωνοϊός περιέρχεται σε παροδική ύφεση το καλοκαίρι και το κάθε νέο κύμα είναι σφοδρότερο από το προηγούμενο. 

  • Στην πρώτη καραντίνα η κυβέρνηση πιστώθηκε ότι ανέκοψε την πανδημία και στην δεύτερη καραντίνα του περσινού χειμώνα επίσης πιστώθηκε μια συνεπή στήριξη των επιχειρήσεων από το παρατεταμένο lockdown.

Στην παρούσα όμως συγκυρία, το όποιο διακύβευμα επιτυχίας προσδιορίσει η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να παραγνωρίσει ούτε τις ανθρώπινες απώλειες ούτε την ομηρεία τρόπον τινά της οικονομικής και κοινωνικής ζωής από τον φαύλο κύκλο της πανδημίας αφού ο εμβολιασμός δεν έγινε κτήμα της κοινωνίας.