• 15 Απριλίου, 2021

Τσίπρας: “Θα βάλετε φρένο σ αυτή την κυρία;”

 Τσίπρας: “Θα βάλετε φρένο σ αυτή την κυρία;”

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής για τις απευθείας αναθέσεις της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας είπε: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία για να οργανώσει ένα «πλιατσικο στα δημοσιά ταμεία με φάμπρικα αναθέσεων σε ολο το δημόσιο», και μίλησε για παράνομες απευθείας αναθέσεις κυβερνητικών στελεχών, όπως της Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

«Θα βάλατε φρένο σε αυτή την κυρία;.. Έχετε φάει και τα πόμολα με τον ορυμαγδό παράνομων αναθέσεων», είπε ο Α. Τσίπρας.

Αλαλούμ: “Δεν ισχύει το όριο των 2 χιλιομέτρων με τα πόδια ή ποδήλατο”, λέει ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ

Έκανε επίσης λόγο για «ανηθικότητα» του γαλάζιου κομματικού κράτους στους κατά παρέκκλιση εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι άλλο να κάνει μια κυβέρνηση λάθος στη προσπάθεια και άλλο να επιδεικνύει ανηθικότητα.

Με αφορμή την τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, σημειώνει ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα, να βρει μια λέξη να πει από το βήμα της Βουλής για τις απαράδεκτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και προσβλητικές στη μνήμη των θυμάτων, δηλώσεις του κ. Δρίτσα. Δεν βρήκε ούτε μισή. Αντ΄ αυτού, επέλεξε να στοχοποιήσει τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής -«αυτή την κυρία», όπως ανέφερε απαξιωτικά για μια γυναίκα- Σοφία Νικολάου, η οποία εφαρμόζει τον νόμο».

«Όλοι καταλαβαίνουν το νόημα της σιωπής του» τονίζει προσθέτοντας πως «στο δίλημμα με το Κράτος Δικαίου ή με τον Κουφοντίνα, ο κ. Τσίπρας έχει ήδη πάρει θέση».