• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Τσίπρας στην “Il Manifesto”: Η λιτότητα της ΕΕ πέθανε

 Τσίπρας στην “Il Manifesto”: Η λιτότητα της ΕΕ πέθανε

«Μετά την πανδημία, δεν μπορούμε να σκεφτούμε να επιστρέψουμε στον νεοφιλελευθερισμό… Τώρα οι προκλήσεις είναι ιστορικές. Απαιτείται το κίνημα αλλά και η ικανότητα διακυβέρνησης. Από τις επιτυχίες και τα λάθη μας μάθαμε τι σημαίνει να είμαστε μια αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τρίπρας στη μακροσκελή συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Αλεσάντρα Μπριγκάντι, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην εφημερίδα Il Manifesto, την οποία ίδρυσαν το 1968 η Ροσάνα Ροσάντα, ο Λούτσι Μάγκρι και η Λουτσιάνα Καστελίνα.

Η συνέντευξη του πρώην Έλληνα πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε αίσθηση στην ιταλική δημοκρατική και προοδευτική Ιταλία και αναδείχθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε ένα από τα μεγάλα θέματα των συζητήσεων στα κοινωνικά δίκτυα των προοδευτικών και αριστερών πολιτών.

“Η ευθύνη της Αριστεράς είναι να αγωνιστεί για να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων, αυτό σημαίνει την κινητοποίηση και την οικοδόμηση ενός κινήματος, αλλά επίσης σημαίνει να κυβερνήσει και να γνωρίζει να κυβερνήσει. Το να παραμείνουμε στην κυβέρνηση στην Ελλάδα για τεσσεράμισι χρόνια, να βγάλουμε την χώρα από την οικονομική κρίση και τα προγράμματα των πιστωτών, να αντιμετωπίσουμε τη χειρότερη κρίση του μεταναστευτικού μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να επιλύσουμε μια από τις πιο σημαντικές διαφορές στα Βαλκάνια ενίσχυσε την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Μάθαμε από τις επιτυχίες και τα λάθη μας, τι σημαίνει να είμαστε μια αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη και πόσο σημαντικό είναι», τόνισε ο Αλ. Τρίπρας μεταφέροντας την πρόκληση σε όλα τα προοδευτικά, κεντροαριστερά, πράσινα και αριστερά κόμματα στην Ευρώπη και καλώντας τον προοδευτικό κόσμο να βρεθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.