• 27 Οκτωβρίου, 2021

Τσακρής: Τι συμφωνήσαμε για τη λειτουργία των εκκλησιών

 Τσακρής: Τι συμφωνήσαμε για τη λειτουργία των εκκλησιών

“Πράσινο” άναψε η επιτροπή Λοιμωξιολόγων στα αιτήματα της Εκκλησίας για αύξηση του αριθμού των πιστών στους ναούς, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής.

Οπως δήλωσε ο κ. Τσακρής, συμφωνήθηκε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα προφύλαξης, δηλαδή η χρήση μάσκας, ο αερισμός των Ναών πριν και μετά τη λειτουργία. Σύμφωνα με τον ίδιο, συμφωνήθηκε στους Μητροπολιτικούς Ναούς να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων σε έως 50, (κληρικοί και λαϊκοί), ενώ ένα ασφαλές όριο είναι να υπάρχει ένα άτομο ανά 15 τμ. Ο καθηγητής τόνισε ότι η Εκκλησία έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Ένωση Εισαγγελέων: Να εμβολιαστούν οι δικαστικοί αμέσως μετά τις ευπαθείς ομάδες

Σχετικά με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι αυτές οι δραστηριότητες μεταφέρονται στα σπίτια και έχουν χειρότερα αποτελέσματα και γι’ αυτό δόθηκε μια λύση που βοηθά χωρίς να συμβάλλει ιδιαίτερα στην αύξηση του επιδημικού κύματος. Ο καθηγητής μικροβιολογίας ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν γίνεται συζήτηση για άνοιγμα κάποιου άλλου κλάδου έως τις 7 Ιανουαρίου. “Θα δούμε τις επόμενες ημέρες, υπάρχει μια βελτίωση του επιδημικού κύματος…” είπε.

Ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία των επιστημόνων για τις μικρές συναντήσεις που αναμένεται να γίνουν μέσα στις γιορτές. “Είναι κάτι που συντελεί γενικότερα των ιογενών λοιμώξεων” ανέφερε και προειδοποίησε ότι περιμένουν κορύφωση της επιδημίας τον Ιανουάριο. “Δεν θέλουμε να το δούμε αυτό” είπε. Όπως τόνισε, το πιο ασφαλές, θα ήταν να μείνουμε όλοι μόνοι μας στα σπίτια μιας και καλό είναι όσοι μπορούν να το τηρήσουν. Σημείωσε ωστόσο επειδή όπως είπε οι συναντήσεις αυτές “κάποιες φορές είναι αναπόφευκτες” όσοι συναντηθούν με ηλικιωμένους να φορούν μάσκα και να αποφύγουν κοινωνικές επαφές για παράδειγμα στην εργασία τους τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης συμβούλευσε να αερίζεται καλά ο χώρος και να τηρούνται οι αποστάσεις.