• 28 Νοεμβρίου, 2021

Τραγωδία: Ποια είναι η γυναίκα που έπεσε νεκρή από το όπλο του Μπάλντουιν σε γυρίσματα ταινίας

 Τραγωδία: Ποια είναι η γυναίκα που έπεσε νεκρή από το όπλο του Μπάλντουιν σε γυρίσματα ταινίας

Η 42χρονη Halyna Hutchins, που εργαζόταν ως διευθύντρια φωτογραφίας, είναι η νεκρή από την τραγωδία που καταγράφηκε στα γυρίσματα Γουέστερν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το όπλο που κρατούσε στα χέρια του ο Άλεκ Μπάλντουιν δεν ήταν ασφαλισμένο με αποτέλεσμα από τα πυρά να τραυματιστεί θανάσιμα η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας και να τραυματιστεί σοβαρά ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν εκτός από πρωταγωνιστής είναι και συμπαραγωγός στη συγκεκριμένη ταινία ενώ εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε πως το δυστύχημα έγινε από πρόβλημα στο όπλο. Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει την έρευνα για τις συνθήκες.

Η 42χρονη Halyna Hutchins εργαζόταν ως διευθύντρια φωτογραφίας. Ο άνδρας που νοσηλεύεται είναι ο Joel Souza, 48 ετών, σκηνοθέτης της ταινίας. Σύμφωνα με την προσωπική της ιστοσελίδα, η κ. Hutchins κατάγεται από την Ουκρανία και μεγάλωσε σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κίεβο και κινηματογράφο στο Λος Άντζελες, ενώ το 2019 χαρακτηρίστηκε «ανερχόμενο αστέρι» από το αμερικανικό περιοδικό Cinematographer.

Ήταν η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας δράσης Archenemy του 2020, σε σκηνοθεσία του Adam Egypt Mortimer.

Ο Μπάλντουιν, 68 ετών, είναι συμπαραγωγός της ταινίας και υποδύεται τον συνονόματό της, έναν παράνομο ονόματι Rust, του οποίου ο 13χρονος εγγονός καταδικάζεται για μια τυχαία δολοφονία.

«Είμαι τόσο λυπημένη που έχασα τη Halyna. Και τόσο εξοργισμένος που αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε ένα πλατό», έγραψε στο Twitter ο σκηνοθέτης του Archenemy, Adam Egypt Mortimer. «Ήταν ένα λαμπρό ταλέντο που ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στην τέχνη και στον κινηματογράφο».