• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Το όνομα του Γλέζου στο λύκειο του νησιού του

 Το όνομα του Γλέζου στο λύκειο του νησιού του

Την προσθήκη της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στο Γενικό Λύκειο Νάξου προτείνει ο λυκειάρχης του Ματθαίος Χατζηπέτρος επαναφέροντας την πρόταση του πρ. βουλευτή Ν. Λεβογιάννη

Την προσθήκη της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στο Γενικό Λύκειο Νάξου προτείνει ο λυκειάρχης του Ματθαίος Χατζηπέτρος επαναφέροντας την πρόταση του πρ. βουλευτή Ν. Λεβογιάννη. Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από την απώλεια του Μανώλη, αλλά και την 75η επέτειο της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της αντιφασιστικής νίκης των λαών, ο λυκειάρχης Μ. Χατζηπέτρος (θεολόγος στην ειδικότητα) υπενθυμίζει:

«Συμπληρώνονται 76 χρόνια από την ημέρα κατά την οποία ο αδελφός του Νίκος Γλέζος, 19 ετών, φοιτητής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, έπεφτε από τα βόλια των Γερμανών κατακτητών μαζί με άλλους 91 πατριώτες αγωνιστές στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής (9 μέρες μετά την εκτέλεση των 200 την Πρωτομαγιά του 1944, στον ίδιο χώρο)».

Στη δημόσια πρότασή του υπενθυμίζει τις δηλώσεις όλων για τον Μ. Γλέζο (από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έως τον μητροπολίτη Παροναξίας Καλλίνικο) και ανακοινώνει ότι το σχολικό συμβούλιο θα συνεδριάσει επί τούτου στις 29 Μαΐου, δηλαδή την παραμονή της 79ης επετείου της υποστολής της σβάστικας από την Ακρόπολη.