• 16 Απριλίου, 2021

Το Μαξίμου “δείχνει” Χρυσοχοϊδη για την φύλαξη του Φουρθιώτη- Πελώνη: “Δεν θα ανεχθούμε καμία κατάχρηση”

 Το Μαξίμου “δείχνει” Χρυσοχοϊδη για την φύλαξη του Φουρθιώτη- Πελώνη: “Δεν θα ανεχθούμε καμία κατάχρηση”

Eνώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχει διευκρινίσει ακόμα τα αρχικά ψεύδη της ΓΑΔΑ σχετικά με την παροχή προστασίας από 14 αστυνομικούς και 9 περιπολικά στον Μένιο Φουρθιώτη, το Μέγαρο Μαξίμου τοποθετήθηκε με καθυστέρηση και ύστερα από ερώτηση που διατυπώθηκε σήμερα στην κυβερνητική εκπρόσωπο. “Δεν θα δεχθούμε καμία κατάχρηση σε αυτό το θέμα, σε περιπτώσεις που δεν δικαιολογούν αστυνομική προστασία”, τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο briefing η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις όμως παρέπεμψε στο αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς ετέθη το ζήτημα πως αρχικά το υπουργείο διέψευδε ότι είχε δοθεί πολυάριθμη φρουρά στον κ. Φουρθιώτη και εν συνεχεία με εντολή Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έπαυσε η φύλαξη του.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατακραυγή για τη φύλαξη της οικίας Φουρθιώτη, ο κ.Χρυσοχοϊδης έδωσε εντολή στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να ερευνήσει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις αστυνομικής φύλαξης και καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν δικαιούτο φρουρά και τεθωρακισμένα οχήματα, αποφασίστηκε η παύση της φύλαξης.

Το Μαξίμου συνεπώς ουσιαστικά δεν καλύπτει τους αρχικούς χειρισμούς στο θέμα και στέκεται στην τελική απόφαση για παύση της φύλαξης, διαμηνύοντας ότι δεν θα γίνεται ανεκτή καμία κατάχρηση της δυνατότητας αστυνομικής προστασίας.