• 26 Νοεμβρίου, 2020

Το επίμαχο σημείο της ομιλίας του Κυρ. Μητσοτάκη για Τσιόδρα στο υπουργικό και η απάντηση Πέτσα για το “σκονάκι”

 Το επίμαχο σημείο της ομιλίας του Κυρ. Μητσοτάκη για Τσιόδρα στο υπουργικό και η απάντηση Πέτσα για το “σκονάκι”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η γραμμή που δόθηκε στα φιλοκυβερνητικά μέσα είναι όσα είπε δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης όντως αναφέρεται σε στοχοποίηση του κ. Τσιόδρα χωρίς όμως να εξειδικεύσει στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο αναφερόταν στην είδηση με οδηγίες που δημοσίευσε από λάθος το Πρώτο Θέμα και το liberal.

Kόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Μαξίμου για το “σκονάκι”- Ποια ΜΜΕ το δημοσίευσαν και ποιοι ζήτησαν συγγνώμη από τον Αλ.Τσίπρα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ:

Η δήλωση του Στ. Πέτσα:

«Ο κ. Τσίπρας έκανε ανάρτηση για να πει ότι δήθεν “ο κ. Μητσοτάκης δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο”. Εξ’ ιδίων ας μην κρίνει τα αλλότρια.

Γιατί αυτό που εμφανίζει ως δήθεν γραμμή ο κ. Τσίπρας, είναι όσα είπε δημόσια ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας συστηματική και απαράδεκτη τη στοχοποίηση του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει τις υπεκφυγές και ας απαντήσει ευθέως: Kύριε Τσίπρα επικροτείτε την επίθεση που δέχεται από βουλευτές σας και από το κόμμα σας ο κ. Τσιόδρας;».

Ν. Ηλιόπουλος: Ο Στ. Πέτσας πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη

Με μία καυστική δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζει το «ραβασάκι» της κυβέρνησης στα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ.

«Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε μία σειρά από φιλοκυβερνητικά Μέσα που δεν αναπαρήγαγαν αυτολεξεί το «σκονάκι» του Μεγάρου Μαξίμου για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τον κ. Τσίπρα, αλλά τουλάχιστον το επεξεργάστηκαν ως δικό τους ρεπορτάζ για να μην εκθέσουν τον κ. Πέτσα» αναφέρει ο Ν. Ηλιόπουλος και προσθέτει:

«Όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, όταν κάνεις αρχισυνταξία στον μισό Τύπο και έχεις καταστρατηγήσει κάθε έννοια ελευθεροτυπίας, συμβαίνουν και ατυχήματα και εκτίθεσαι.

Καλούμε την κυβέρνηση να συνέλθει επιτέλους. Οι ευθύνες της Πολιτείας για το σημερινό χάος με την πανδημία και την ανετοιμότητα της χώρας και του ΕΣΥ για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα είναι τεράστιες. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το μόνο που δεν είναι σοβαρό είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που ασχολείται μόνο με την επικοινωνία».