• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Το ακροδεξιό τέρας του αντιεμβολιασμού

 Το ακροδεξιό τέρας του αντιεμβολιασμού

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην Αθήνα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Γνωστοί φιλελεύθεροι αναλυτές και ένας εσμός τρολ αποδίδουν αντιεμβολιαστική στάση στην αριστερά, κάνοντας σημαία μια δήλωση του Παύλου Πολάκη. Κακή, κάκιστη η συγκεκριμένη αναφορά, ωστόσο μια προσεκτική ανάγνωση οδηγεί εύκολα στο συμπέρασμα πως το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ άλλο σκοπό είχε.

του ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ

Την ίδια ώρα, περίπου τα ίδια πρόσωπα έσπευσαν να ταυτίσουν τους αντιεμβολιαστές και συνωμοσιολόγους των πρόσφατων συλλαλητηρίων με τους “Αγαναχτισμένους” κατά του πρώτου μνημονίου. Προχειρολόγοι και ανόητοι με προφανείς σκοπιμότητες έστρεψαν το βλέμα τους από την πραγματικότητα γύρω μας. Ήρθε, όμως, ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στην έγκριτη “Καθημερινή” για να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Ισχυρή συμμετοχή στα πρόσφατα συλλαλητήρια κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχουν ακροδεξιές ομάδες, που αντιμετωπίζουν την πανδημία και τις κοινωνικές επιπλοκές που αυτή προκαλεί ως ευκαιρία ανασύνταξης στη μετά Χρυσή Αυγή εποχή. Από το σύνολο των περίπου 3.500 (σύμφωνα με την αστυνομία) που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος, υπολογίζεται ότι οι μισοί ανήκαν σε οργανωμένες ακροδεξιές οργανώσεις. Ανάμεσα στις ομάδες εξάλλου που απηύθυναν καλέσματα για συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μέλη και υποστηρικτές κομμάτων που έχουν ιδρύσει φυλακισμένα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

«Το εθνικό κόμμα Ελληνες έδωσε βροντερό παρών στις συγκεντρώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, που μεθοδεύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα που συνέστησε ο κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού Ηλίας Κασιδιάρης. Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν υποστηρικτές και του Γιάννη Λαγού, που επίσης βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού. Το κόμμα του Λαγού, που έχει συσταθεί ήδη από το 2019, εμφανίζεται μάλιστα να συμμετέχει σε «παγκόσμιο δίκτυο κατά της τυραννίας του κορωνοϊού».

«Οι Ελληνες πατριώτες και εθνικιστές διαδήλωσαν κατά της υγειονομικής δικτατορίας που μας επιβάλλουν» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του κόμματος. Ο συντάκτης του κειμένου επιτίθεται στην αστυνομία κατηγορώντας την για «μεθοδευμένη διάλυση της συγκέντρωσης με κροτίδες και χημικά». Μαζικότερη ήταν η παρουσία στο Σύνταγμα μελών της σκληρής ακροδεξιάς ομάδας ProPatria, που έχει ως σημείο αναφοράς τις πολεμικές τέχνες.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της “Καθημερινής”

Εξίσου αποκαλυπτικό και το σχετικό παζλ της εφημερίδας για τα συλλαλητήρια των αντιεμβολιαστών:

i-metallaxi-toy-ioy-tis-akrodexias0

Οπαδοί του Κασιδιάρη, φανατικοί των πολεμικών τεχνών, θιασώτες του τραμπισμού, μέλη εκκλησιαστικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων, ιερείς με την κουστωδία των “πιστών”, πραιτωριανοί του φυλακισμένου Λαγού, φίλοι άλλων μικρών ακροδεξιών ομάδων που επιδιώκουν να μετεξελιχθούν σε κόμματα και πολλοί “ψεκασμένοι”, βρέθηκαν -κατά την εφημερίδα- στα συλλαλητήρια. Κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ, τουλάχιστον 50.000 κόσμος συμμετείχε σε αυτά, η δε δικογραφία που σχηματίστηκε περιγράφει πλήρως την ακροδεξιά ταυτότητα όλων των παραπάνω.

Συμβαίνει δίπλα μας και είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο. Και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο όταν οι αναλυτές του ποδαριού παραβλέπουν αυτόν τον ακροδεξιό συρφετό και αναζητούν ευθύνες σε κοινοβουλευτικά κόμματα με καθαρή στάση υπέρ των εμβολίων.

Διαμορφώνεται, δυστυχώς, το ίδιο κλίμα που κήνσορες και γραφίδες διαμόρφωναν πριν περίπου δέκα χρόνια, αδιαφορώντας για τον ογκούμενο τότε όχλο της Χρυσής Αυγής. Τότε που μέσα ενημέρωσης και αναλυτές γοητεύονταν από τον ακτιβισμό των νεοναζί. Η ακροδεξιά δεν έσβησε, είναι εδώ και αναζητά εκ νέου ρόλο μέσα από τους αρνητές της πανδημίας και τους συνωμοσιολόγους των εμβολίων. Δυστυχώς μέσα και από τους ισχυρούς αντιεμβολιαστικούς θύλακες στην Εκκλησία.

Είτε εκφραστεί, είτε όχι, εκλογικά αυτό το κίνημα, δεν είναι αμελητέο. Διαμορφώνει μια αντίληψη σε μια μερίδα της κοινωνίας και δηλητηριάζει. Θα το βρούμε μπροστά μας και το τέρας δεν θα έχει την μορφή του Πολάκη…

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.