• 6 Δεκεμβρίου, 2020

Τηλεοπτικό μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη το απόγευμα – Ανακοινώνει νέα μέτρα

 Τηλεοπτικό μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη το απόγευμα – Ανακοινώνει νέα μέτρα

Διάγγελμα στους πολίτες θα απευθύνει το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αποκάλυψε πως θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Πριν την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως αναγκαζόμαστε να «πάρουμε πρόσθετα μέτρα, επειδή λίγοι παραβιάζουν τους κανόνες, ενώ οι πολλοί συμμορφώνονται».

Σημαντικότερο μέτρο ασφάλειας για τον κ. Μητσοτάκη αποτελεί, όπως είπε, η χρήση μάσκας, ενώ επανέλαβε πως η συμπεριφορά του καθένα έχει επιπτώσεις σε άλλους, ανθρώπους «που αγαπάμε, στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στα ελληνοτουρκικά και τη χθεσινή τριμερή σύνοδος Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στη Λευκωσία για να εκφράσει την ελπίδα να σταματήσει κάποια στιγμή η προκλητικότητα της Τουρκίας.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακκελαροπούλου τόνισε ότι τα μέτρα δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας αλλά προστασία του διπλανού. «Φεύγουμε από ζήτημα ατομικής ευθύνης και περνάμε στην κοινωνική ευθύνη» είπε. Η ίδια σημείωσε πως τα παιδιά έχουν μάθει να μάσκα και έχουν πολλά να μας διδάσκουν.