• 20 Οκτωβρίου, 2020

Τι συμβαίνει με Μητσοτάκη – Ιερώνυμο; Ηχηρή απουσία του πρωθυπουργού από τον αγιασμό στη Βουλή παρουσία του αρχιεπισκόπου

 Τι συμβαίνει με Μητσοτάκη – Ιερώνυμο; Ηχηρή απουσία του πρωθυπουργού από τον αγιασμό στη Βουλή παρουσία του αρχιεπισκόπου

Σήμερα έγινε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Για να είμαστε εντάξει και με το κοινοβουλευτικό πρωτόκολλο στην ιστοσελίδα της Βουλής αναφέρεται επί λέξη: “Αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και  τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου”.

Μέχρι εδώ όλα καλά, όμως αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν η απουσία του πρωθυπουργού, με δεδομένο ότι η εν λόγω διαδικασία γίνεται και έγινε παρουσία του αρχιεπισκόπου.

Βιβλίο από Ιερώνυμο: Γιατί ναυάγησε η συμφωνία με τον Αλ. Τσίπρα για τις σχέσεις εκκλησίας – κράτους

Βουλευτές μάλιστα το πάνε ένα βήμα πιο κάτω και εκφράζουν ερωτήματα μήπως η απουσία δεν ήταν τυχαία και συνδέεται με τις πρόσφατες αποκαλύψεις στο βιβλίο του Ιερώνυμου για τους κκ Τσίπρα και Μητσοτάκη, όσον αφορά τις σχέσεις κράτους εκκλησίας.

Η άποψη αυτή ίσως ενισχύεται ακόμη περισσότερο με το γεγονός ότι πολιτικοί και κοινοβουλευτικοί συντάκτες αναφέρουν πώς η εν λόγω εκδήλωση θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική -προς τούτο και η παρουσία Ιερώνυμου- και ότι δεν “θυμούνται άλλη φορά απουσία πρωθυπουργού”

Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα εκείνη προγραμμάτισε να βρίσκεται στην εκδήλωση με τη Microsoft.

Το θέμα εκτιμούμε ότι θα έχει και συνέχεια….