• 19 Οκτωβρίου, 2021

Θέμα Μπογδάνου: Κάλυψη με… υποσχετική για το μέλλον – Η επίσημη δήλωση Μαξίμου και η νέα αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

 Θέμα Μπογδάνου: Κάλυψη με… υποσχετική για το μέλλον – Η επίσημη δήλωση Μαξίμου και η νέα αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από τη σιωπή σχεδόν τριών ημερών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απάντησε επί του θέματος Μπογδάνου προσφέροντας κάλυψη κατά την πρώτη επίσημη τοποθέτηση για ένα ζήτημα που απασχολεί την επικαιρότητα και έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις από πολίτες και κόμματα.

Ο Γιάννης Οικονόμου περιορίστηκε στο να πει ότι… την επόμενη φορά η κυβέρνηση θα είναι πιο αυστηρή με στελέχη της και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Εξελίξεις στο θέμα Μπογδάνου με τη λίστα νηπίων – Ένωση δικηγόρων ζητεί δικαστική παρέμβαση

  • «Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι τα ανθρωπινά δικαίωμα όσων βρίσκονται ελληνική επικράτεια. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Όλα τα στελέχη πρέπει να ακολουθούν αυτήν την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος και δεν συνάδει με τις αρχές μας και την ιστορία μας. Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με την απάντησή του να θυμίζει σε πολλούς την αντίστοιχη κάλυψη που είχε προσφέρει η Ν.Δ. και στον Γιάννη Καλλιάνο για τις αδιανόητες δηλώσεις του με θέμα την καταγγελία 17χρονης για βιασμό της από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο.

Μετά την κίνηση του Κ. Μπογδάνου να αναπαράγει ακροδεξιό δημοσίευμα ιστοσελίδας που στοχοποιούσε παιδιά νηπιαγωγείου ξέσπασε μεγάλη οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην Ελληνικής Λύσης, εκτόξευσαν πυρά προς την κυβέρνηση, ζητώντας τη διαγραφή του βουλευτή. Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ανάρτηση στο Twitter.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε στο θέμα διατυπώνοντας ερωτήματα για το γεγονός ότι δεν έχει παρέμβει ακόμη η Δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης δυο μέρες τώρα καλύπτει και δεν τολμά να διαγράψει τον φασίστα Μπογδάνο που στοχοποίησε νήπια. Επιβεβαιώνει ότι είναι ένας αδύναμος Πρωθυπουργός, που φοβάται ακόμα και έναν Μπογδάνο».

«Όσο για τη Δικαιοσύνη, συνεχίζει να κωφεύει για τη σωρεία αδικημάτων από τη δημοσιοποίηση στοιχείων ανηλίκων και τη στοχοποίηση τους με τον ρατσιστικό οχετό του βουλευτή της ΝΔ. Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία η παρέμβαση της θα θεωρούνταν αυτονόητη» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Συγχωροχάρτι και από… Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σε συνέντευξή της στον Realfm, ανέφερε ότι “η τοποθέτηση του κ. Μπογδάνου ήταν ένα βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα” και πρόσθεσε: “Τουλάχιστον το κατάλαβε και ζήτησε συγγνώμη και έκανε όλα τα σχετικά που έπρεπε να κάνει”.

“Αυτή η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει αρχές και αξίες πολύ ξεκάθαρες. Και μέσα σε αυτές τις αρχές, τέτοιου είδους λογικές δεν υπάρχουν. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη σε αυτό” σημείωσε.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζονται ειδικές πολιτικές ένταξης και πολιτικής ισορροπίας στο κέντρο της Αθήνας. Είναι πολιτικές που ακολουθούν οι περισσότερες σοβαρές χώρες του κόσμου και τις οποίες εμείς παλαιότερα είχαμε ακολουθήσει με μεγάλη επιτυχία πριν από 15 χρόνια όταν είχαμε το μεγάλο κύμα των Αλβανών, πάνω από 1 εκατ. Αλβανοί, αν θυμάστε” ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

“Πριν από πολλά χρόνια τρία μικρά παιδάκια, τα οποία τα λέγανε Αντετοκούνμπο, χάρη στην ελληνική παιδεία, στην οποία κάνουμε κριτική, στο δημόσιο σχολείο, δεν μας αρέσει το ένα και το άλλο… Αυτά τα παιδάκια έγιναν Έλληνες και για τα οποία είμαστε περήφανοι πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο” τόνισε.

“Δίπλα σε αυτό το δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια, που τα είχε, υπάρχει ένα γήπεδο με ζωγραφισμένη τη φυσιογνωμία του Αντετοκούνμπο. Αυτό το μήνυμα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, ότι οι άνθρωποι που έρχονται και μετέχουν της παιδείας, γίνονται Έλληνες. Αυτός είναι ο στόχος” πρόσθεσε.