• 18 Απριλίου, 2021

Θα είναι ο Απρίλιος ο χειρότερος μήνας της πανδημίας;- Προβλέψεις για 3.000 νεκρούς και πάνω από 900 διασωληνωμένους

 Θα είναι ο Απρίλιος ο χειρότερος μήνας της πανδημίας;- Προβλέψεις για 3.000 νεκρούς και πάνω από 900 διασωληνωμένους

Απώλειες 3.000 ανθρώπων από κορωνοϊό θα έχει η Ελλάδα τον επόμενο μήνα.

Αυτό σημείωσε μιλώντας στο «MEGA» ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται στο μέσο του τρίτου κύματος της πανδημίας και ως τούτου τάχθηκε κατά ενός ανοίγματος της οικονομίας.
«Από την αρχής της επιδημίας έλεγα ότι το σωστότερο είναι σκληρά μέτρα όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να χτυπηθεί ο ιός. Αυτό έχει αποδώσει στο ¼ της ανθρωπότητας που τα έχει πάει μια χαρά με την πανδημία. Δυστυχώς Αμερική και Ευρώπη δεν το έκαναν αυτό. Η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από τους χειρότερους της Ευρώπης και της Αμερικής, όμως είναι στο μέσο ενός τρίτου κύματος που είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να εκτροχιαστεί ανά πάσα στιγμή» δήλωσε.

«Για τις επόμενες 2 εβδομάδες θα υπάρχει αύξηση θανάτων. Μέχρι τον επόμενο μήνα θα υπάρξουν 3000 νεκροί, λόγω της διάδοσης του ιού τις προηγούμενες εβδομάδες. Ελπίζω να μη φθάσουμε πάλι τους 100 νεκρούς ημερησίως. Αν δεν υπάρξει καλύτερη συμμόρφωση στα μέτρα, το τρίτο κύμα μπορεί να επεκταθεί πολύ μέσα στον Απρίλιο» πρόσθεσε.

Τα παραπάνω, σύμφωνα με τον γιατρό θα δημιουργήσουν πίεση στα νοσοκομεία. «Χρειάζεται γρήγορα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Μόνο με γενική επιστράτευση των ιδιωτικών νοσοκομείων μπορεί να αντιμετωπιστεί το κύμα, στην Αττική τουλάχιστον».

Εν τω μεταξύ ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος εισηγείται παράταση και αυστηρότερη τήρηση του lockdown, έχει πει πως ο αριθμός των διασωληνωμένων μπορεί να εκτιναχθεί τις επόμενες ημέρες από τους 672 που ήταν χθες Σάββατος έως και τους 900.

Με πληροφορίες από το iefimerida.gr