• 20 Απριλίου, 2021

Τα τελευταία λόγια του μικρού αγοριού πριν πέσει στο βαρέλι – Συγκλονίζει η μαρτυρία γειτόνισσας

 Τα τελευταία λόγια του μικρού αγοριού πριν πέσει στο βαρέλι – Συγκλονίζει η μαρτυρία γειτόνισσας

Θλίψη στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων Κρήτης από το συμβάν με το δίχρονο παιδί που έπεσε χθες σε βαρέλι, παραμένοντας για αρκετές ώρες χωρίς τις αισθήσεις του, το οποίο αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ σε βαριά κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτηριστική είναι η δήλωση γειτόνισσας της άτυχης οικογένειας στο cretapost, η οποία επεσήμανε ότι «όλο το χωριό, όλοι εδώ είμαστε πεθαμένοι, ακοίμηστοι. Τέτοιο καλό παιδί δεν υπήρχε. Τέτοιοι καλοί άνθρωποι δεν υπάρχουν».

Τα τελευταία λόγια του παιδιού με τη γειτόνισσα και τη γιαγιά του πριν το τραγικό συμβάν

Καθηλώνει η μαρτυρία της γειτόνισσας, η οποία περιγράφει λεπτό προς λεπτό όλα όσα εκτυλίχθηκαν χθες με πρωταγωνιστή το 2χρονο αγοράκι.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το cretapost, ο τελευταίος διάλογος που φαίνεται τα είχε το μικρό παιδί ήταν με την γειτόνισσα αλλά και την γιαγιά του, λίγα μόλις λεπτά πριν εξαφανιστεί και βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο βαρέλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατροί για τρίχρονο αγοράκι: Εκλαμβάνεται ως θαύμα

«Εγώ ήμουν εδώ στο σπίτι και ήταν και το παιδί εδώ. Είχε έρθει με τη γιαγιά του που ήθελε ν’ αγοράσει κάτι προικιά και τα έχει ο γαμπρός μου. Βλέπω το παιδί και τον ρωτάω «Τι κάνεις παιδί μου, έλα εδώ να κάτσουμε» και μου απαντά «θα πάω σπίτι». Του λέει η γιαγιά του «κάτσε εδώ να κάνεις νανάκια» και το παιδί απάντησε «όχι θα πάω σπίτι» κι έτρεχε μπροστά και πήγαινε προς το σπίτι και πίσω η μαμά του με το παιδί», ανέφερε η γειτόνισσα στο τοπικό μέσο, υπογραμμίζοντας ότι όλοι γνώριζαν πως το παιδί θα ήταν στο σπίτι του.

Από την εξαφάνιση στην τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δέκα λεπτά μετά απ’ αυτό το σκηνικό ο εργάτης που τοποθετεί τα πλακάκια στο σπίτι φαίνεται πως αναζητά τον μικρό.

«Δεν περάσανε δέκα λεπτά απ’ όταν έφυγε ο μικρός με τη μαμά του και ο εργάτης που ήταν στην οικοδομή έρχεται και αναζητά το παιδί ρωτώντας μας αν ήταν μαζί μας. Του απαντάμε αρνητικά λέγοντας ότι έχει πάει σπίτι. Μας λέει ότι σπίτι δεν είναι.

”Ακούω ουρλιαχτά, πηγαίνω και μου λένε πως το παιδί πνίγηκε”

Ξαναφεύγει και ψάχνανε μαζί με τη γιαγιά. Η γιαγιά του ψάχνει σε όλο το σπίτι αλλά δεν τον βρήκε. Όταν βγήκε βλέπει το βαρέλι και είδε το παιδί μέσα και το νερό αναίσθητο. Το νερό έφτανε στη μέση του βαρελιού. Αν ήταν ψηλά το νερό δεν θα πήγαινε το παιδί.

Ωστόσο ήταν κάτω από τη μέση και υπήρχαν κάτι τούβλα που πάτησε το παιδί για να αγγίξει το νερό και στην προσπάθειά του έπεσε μέσα. Ακούω ουρλιαχτά και πηγαίνω και μου λένε πως το παιδί έπεσε στο βαρέλι και πνίγηκε», προσέθεσε η γειτόνισσα.

”Η γιαγιά φόρεσε μαύρα”

Η μητέρα, ο παππούς μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας το άτυχο παιδί. Στο σπίτι μένει η γειτόνισσα και η γιαγιά του παιδιού που περιμένουν πάνω από ένα τηλέφωνο για να μάθουν τα νέα.

«Πηγαίνουν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και κάτσανε εκεί μέχρι τις 8. Μας έρχεται η ειδοποίηση ότι πέθανε το παιδί. Αδειάσαμε εμείς σπίτι και αυλές για να φέρουν το παιδί και η γιαγιά φόρεσε μαύρα. Μετά ήρθε ο παπάς ωστόσο μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι ο μικρός θα πάει στο νεκροτομείο. Σε λίγο όμως μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε ότι το παιδί αναπνέει. Τότε κάναμε όλοι το σταυρό μας.

Το πηγαίναν για νεκροψία και τελικά ανέπνευσε. Ήταν θαύμα. Εμείς ξέραμε δύο ώρες πως το παιδί ήταν πεθαμένο. Και η γιαγιά του έλεγε στον παπά να γενεί ένα θαύμα για το παιδί και τελικά έγινε. Να γίνει τώρα και δεύτερο θαύμα να γίνει καλά το παιδί», τόνισε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα.