• 28 Ιανουαρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Tροπολογία για το δικαίωμα διορισμού στο δημόσιο συγγενών αποβιώσαντος από τον σεισμό στην Κρήτη

 ΣΥΡΙΖΑ: Tροπολογία για το δικαίωμα διορισμού στο δημόσιο συγγενών αποβιώσαντος από τον σεισμό στην Κρήτη

Δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, συγγενών αποβιώσαντος, συνεπεία του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Κρήτη, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την προστασία του εθελοντισμού.

Η τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Βαρδάκη και συνυπογράφουν η γραμματέας της Κ.Ο, Όλγα Γεροβασίλη, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης και ο αναπλ. τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι ο φονικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, συγκλόνισε την κοινωνία του νομού Ηρακλείου και προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στο σύνολο των κατοίκων του νομού. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρουν ότι με την προταθείσα τροπολογία, ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν στους δικαιούχους διορισμού στο Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 14 του ν. 2266/1994 (Α΄ 218) και συγκεκριμένα προβλέπεται η ένταξη σε αυτούς, των συγγενών αποβιώσαντος, συνεπεία του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Κρήτη.