• 22 Απριλίου, 2021

Συνωστισμοί στο μετρό με την θετικότητα στα ύψη! (εικόνες)

 Συνωστισμοί στο μετρό με την θετικότητα στα ύψη! (εικόνες)

Με την θετικότητα να έχει αγγίξει το 10% σύμφωνα με τα κρούσματα (επί μικρού αριθμού τεστ) που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ και τους διασωληνωμένους να έχουν φθάσει τους 564 (η κορύφωση σημειώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου -με την Θεσσαλονίκη εκτός ελέγχου- με 622 διασωληνώσεις), είναι προφανώς πως οι συνωστισμοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς δρουν ως εστίες υπερμετάδοσης. Πολύ περισσότερο, δε, από τις συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους εναντίον των οποίων βάλλει η κυβέρνηση σε μια πολωτική αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πολλοί ειδικοί (Γκάγκα, Λινού, Βατόπουλος κ.ά) επισημαίνουν πως προφανώς και υπάρχει διασπορά του ιού σε όλες τις συγκεντρώσεις, τονίζουν, ωστόσο, πως οι συνωστισμοί στα μέσα μαζικής μεταφορά που συμβαίνουν σε κλειστούς χώρους είναι πιο επικίνδυνοι.

Οι εικόνες που ανέβηκαν σήμερα σε λογαριασμούς χρηστών των social media είναι ενδεικτικές του κινδύνου που εγκυμονεί το γεγονός ότι όχι μόνο δεν αποδίδουν τα περιοριστικά μέτρα αλλά τα ΜΜΜ εξακολουθούν να είναι εστίες υπερμετάδοσης, κάτι που ομολόγησε με καθυστέρηση πολλών μηνών και το υπουργείο Μεταφορών.

Σταθμός Μοναστηράκι: Σημερινές εικόνες από χρήστες του FB