• 22 Οκτωβρίου, 2020

Σύνοδος Κορυφής: Αύριο η συζήτηση για την Τουρκία – Μειώνονται οι προσδοκίες για αυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν

 Σύνοδος Κορυφής: Αύριο η συζήτηση για την Τουρκία – Μειώνονται οι προσδοκίες για αυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν

Το Brexit, ο κοροναϊός και το κλίμα είναι τα κύρια θέματα της Συνόδου Κορυφής και ως εκ τούτου οι προσδοκίες για να σταλεί ένα αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για την προκλητικότητά της στο Αιγαίο είναι μειωμένες…

“Βγάζουν καπνούς” με τον Ερντογάν οι Γερμανοί – Ενοχλημένος ο Μάας – Bild: Μας εξαπάτησε

«Αύριο το πρωί θα συζητήσουμε θέματα εξωτερικής πολιτικής» ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε και στο θέμα της Τουρκίας και στην αντιπαράθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Δεν θέλω να προεξοφλήσω το αποτέλεσμα, αλλά οι αυριανές συζητήσεις θα αντανακλούν τις απαιτήσεις μας υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων».

Η Γερμανία εξ΄αρχής δεν ήθελε να συζητηθεί κανένα θέμα κυρώσεων , ενώ το προσχέδιο συμπερασμάτων δεν περιέχει καμία αναφορά στο θέμα.

Αν και εκτός ατζέντας, πάντως, το ζήτημα της Τουρκίας θα συζητηθεί τελικά το πρωί της Παρασκευής, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε την Ευρώπη να δείξει συνέπεια στην εφαρμογή των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει από την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, ώστε η συμπεριφορά της Τουρκίας να έχει τις ανάλογες συνέπειες.