• 27 Οκτωβρίου, 2021

Σύννεφα: Γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης μπαίνει μπροστά στο σχέδιο για τον εμβολιασμό

 Σύννεφα: Γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης μπαίνει μπροστά στο σχέδιο για τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν παρουσιάστηκε το εθνικό σχέδιο για τον εμβολιασμό τον Νοέμβριο δεν είχε δοθεί το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά δεν υπήρχε και λόγος που να δικαιολογεί τέτοια σπουδή.

Σχεδόν ένα μήνα μετά τα άσχημα νέα για τον μειωμένο αριθμό εμβολίων που θα φτάσουν στη χώρα τον Ιανουάριο (300.000 δόσεις, δηλαδή 150.000 εμβολιασμοί) τα ανακοίνωσε την Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και συνδέεται ακριβώς με τη δύσκολη σχέση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργού Υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό πώς ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2021, αφιέρωσε πολύ χρόνο στην «επιχείρηση Ελευθερία» για τον εμβολιασμό μη δίνοντας πληροφορίες που είχαν ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου για τους 150.000 εμβολιασμούς του Ιανουαρίου.

Σήμερα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Κυριάκος Μητστοτάκης αναλαμβάνει και επίσημα προσωπική δράση καθώς θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου για τον εμβολιασμό. Εκεί δηλαδή που μέχρι πρότινος επικεφαλής ήταν ο Υπουργός Υγείας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σ’ αυτή θα λάβουν μέρος τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού.

Το ερώτημα είναι αν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μέχρι τώρα είχε πάρει πάνω του την υπόθεση του εμβολιασμού, τίθεται στο περιθώριο. Ο ίδιος βαρύνεται με τη βιασύνη και την επιπολαιότητα με την οποία προανήγγειλε μαζικούς εμβολιασμούς ενώ είναι στο ζενίθ η έξαρση της πανδημίας.

Οι εξαγγελίες για δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα και 700.000 μόνο τον Ιανουάριο, μάλλον κρίνονται πλέον ως ανεδαφικές….. και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι σημερινές ανακοινώσεις μετά τη σύσκεψη. Αν γίνουν….