• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Συνεχίζεται το σίριαλ των εκλογών της ΕΟΚ

 Συνεχίζεται το σίριαλ των εκλογών της ΕΟΚ

Στον αέρα πάλι οι εκλογές της ΕΟΚ. Ο υποψήφιος πρόεδρος, Άγγελος Παπανικολάου, με ανακοίνωση του καταγγέλει ότι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Φασούλα κατέθεσε προσφυγή στο Πρωτοδικείο, ζητώντας είτε την ακύρωση της δικαστικής απόφασης περί δικαιώματος ψήφου των 73 σωματείων είτε την αναβολή των εκλογών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ενδεχομένως να οδηγήσει σε «μπλοκάρισμα» των αρχαιρεσιών με τον Παπανικολάου να ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του πως «κάποιοι δεν βάζουν πρώτα το Μπάσκετ».

Πιό συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Παπανικολάου αναφέρονται τα εξής:

«Οι μάσκες έπεσαν και ο θίασος βρίσκεται επί σκηνής, επιδιώκοντας για ακόμα μια φορά τη ματαίωση των εκλογών της ΕΟΚ. Πριν από λίγη ώρα υποψήφιος παράγοντας με τον συνδυασμό «Πρώτα το Μπάσκετ», στο οποίο ηγείται ο κ. Φασούλας, προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να ακυρωθούν οι δικαστικές αποφάσεις των Σωματείων για την απόλυτα νόμιμη συμμετοχή τους στις εκλογές της ΕΟΚ.
Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι δεν βάζουν πρώτα το Μπάσκετ, όπως διατείνονται, αλλά το προσωπικό συμφέρον τους, πασπαλίζοντας με την… άχνη ενός ενδιαφέροντος για τα κοινά. Τα γεγονότα καταρρίπτουν το αφήγημα του υποψήφιου προέδρου και δείχνουν με σαφήνεια για το ποιοι θέλουν ή όχι να γίνουν άμεσα εκλογές».

Υπενθυμίζεται πως βάσει των τελευταίων αποφάσεων του Πρωτοδικείου, επιπλέον 73 σωματεία έχουν κανονικά δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΟΚ.