• 5 Δεκεμβρίου, 2020

Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο της TUI στην Κρήτη – Βρέθηκαν 12 κρούσματα- Το παρουσίαζαν ως “υγειονομικά ασφαλές”

 Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο της TUI στην Κρήτη – Βρέθηκαν 12 κρούσματα- Το παρουσίαζαν ως “υγειονομικά ασφαλές”

Συναγερμός στο κρουαζιερόπλοιο με 1.000 επιβάτες, Mein Shiff 6, το οποίο γυρίζει από τη Μήλο στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα.

Κοροναϊός και γρίπη: Η απρόβλεπτη μεταβλητή που θα κρίνει τα lockdown- Τι εισηγούνται οι ειδικοί για τους άνω των 65 ετών και την καθολική χρήση μάσκας

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να “βγαίνουν” θετικά στον κορoναϊό. Πρόκειται για μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, που μεταφέρει πάνω από 1.000 επιβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ τα μέλη του πληρώματος είναι ασυμπτωματικά.

Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ. Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το κρουαζιερόπλοιο είναι ναυλωμένο από την TUI και πριν μερικές ημέρες είχε παρουσιαστεί ως πρότυπο τήρησης των υγειονομικών μέτρων και ως εκ τούτου ασφαλές, με ρεπορτάζ στη δημόσια τηλεόραση.

Όπως ανέφερε το ert.gr:

Το παρθενικό του ταξίδι στα ελληνικά λιμάνια ξεκίνησε από την περασμένη Κυριακή από το Ηράκλειο, το κρουαζιερόπλοιο Mein Schif 6, του τουριστικού κολοσσού TUI, πραγματοποιώντας πιλοτικά την πρώτη, στη μετά καραντίνα περίοδο κρουαζιέρα, στην Ανατολική Μεσόγειο .

Με αφετηρία το Ηράκλειο και ενδιάμεσους σταθμούς τα λιμάνια του Πειραιά και της Κέρκυρας το γερμανικό κρουαζιερόπλοιο υποδέχτηκε τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο 700 επιβάτες και θα πραγματοποιήσει ακόμα 7 δρομολόγια ως το τέλος του Οκτώβρη, επιδιώκοντας με συνθήκες υγιεινής και ασφαλείας,να επαναφέρει τον τουρισμό κρουαζιέρας στις σημερινές συνθήκες.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Merkur οι δύο επιβάτες «απομακρύνθηκαν από το υπόλοιπο γκρουπ μόλις το πλοίο έδεσε στον Πειραιά. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της TUI στην εφημερίδα Berliner Kurier η κρουαζιέρα είχε οργανωθεί από τις 13 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου με αφετηρία, αλλά και προορισμό, το Ηράκλειο της Κρήτης. Η συμπεριφορά των δύο επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά παραβίαζε τους κανόνες γιατί «όποιος απομακρύνεται από το γκρουπ κινδυνεύει να μολυνθεί με τον κορωνοϊό και στη συνέχεια να τον μεταφέρει στο πλοίο».

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας στις 13 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο διεκδικούσαν Μάλτα και Ιταλία για εκκίνηση, ωστόσο η ΤUI επέλεξε το Ηράκλειο.

Πηγή: cretalive.gr