• 1 Αυγούστου, 2021

Σύμβουλος Ερντογάν: “Οι Έλληνες θα πνιγούν και πάλι στο Αιγαίο, όπως το 1922 στη Σμύρνη”

 Σύμβουλος Ερντογάν: “Οι Έλληνες θα πνιγούν και πάλι στο Αιγαίο, όπως το 1922 στη Σμύρνη”

Να πυροδοτούν το κλίμα φροντίζουν σε κάθε ευκαιρία οι Τούρκοι, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλου του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Μιλώντας στο CNN Turk, ο Τζασίν απείλησε τους Έλληνες πως θα «πνιγούν» και πάλι, όπως το 1922 στη Σμύρνη.

«Όπως ακριβώς υπομονετικός ήταν και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και στο τέλος έδωσε την εντολή για πυρ κατά των Ελλήνων στις 26 Αυγούστου 1922. «Αλλάχ Αλλάχ» και οι Έλληνες ξαφνικά βρήκαν τον εαυτό τους να έχουν απωθηθεί πίσω μέχρι τη Σμύρνη. Όλοι τους πνίγηκαν στη θάλασσα. Δεν πρέπει να το ξεχνάνε αυτό. Οι Έλληνες το αποκαλούν αυτό ως την καταστροφή του αιώνα. Δεν μπορείς να με νικήσεις ξανά. Γιατί έρχεσαι κατά πάνω μου με αμερικάνικη υποκίνηση; Αν δεν έμαθες από την ιστορία θα σου διδάξουμε ξανά» τονίζει ο Τζασίν, στο απόσπασμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλον υπουργοί, βουλευτές και “επώνυμοι” από το συνέδριο-ντροπή- Εκτεθειμένο το ΕΣΡ που είχε εγκρίνει το βίντεο κατά τους οργανωτές

Μάλιστα, ο σύμβουλος του Ερντογάν χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κεφάλα», αναφέροντας πως κατά τη δικτατορία του 1967 ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό, μέσω Τουρκίας. «Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Εγώ αποκαλώ τον Μητσοτάκη ως κεφάλα. Εσένα τον πατέρα σου, Τούρκος τον έσωσε».