• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Συγκίνηση στην Πάτρα: Βγαίνει από τη ΜΕΘ ο 8χρονος με συμπτώματα της νόσου Kawasaki

 Συγκίνηση στην Πάτρα: Βγαίνει από τη ΜΕΘ ο 8χρονος με συμπτώματα της νόσου Kawasaki

Νικητής στη μάχη με τον κοροναϊό βγαίνει ο 8χρονος από τον Πύργο. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το αγόρι αναμένεται να βγει από τη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου και να μετακινηθεί στην παιδιατρική κλινική, όπως δήλωσε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, στο thebest.gr.

Ο 8χρονος παρουσίασε συμπτώματα της νόσου Kawasaki, ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορονοϊό.

Από χθες, δεν υποστηρίζεται αναπνευστικά από μάσκα και η κατάσταση της υγείας του έχει σαφέστατα βελτιωθεί. Μάλιστα, θα βγει από τη ΜΕΘ έχοντας λάβει και ένα σκάφανδρο ως δώρο από το προσωπικό της ΜΕΘ, αφού ο μικρός είχε εξομολογηθεί ότι θέλει να γίνει αστροναύτης.

Βριλήσσια: Ενας νεκρός από πυροβολισμούς

Με αγάπη και φαντασία, οι γιατροί και νοσηλευτές μετέτρεψαν ένα ιατρικό σκάφανδρο σε “σκάφανδρο αστροναύτη” -μιας και τα καταστήματα είναι κλειστά- και φωτογραφήθηκαν μαζί του, σχηματίζοντας το σήμα της νίκης. “Για να θυμάται την πρώτη του νίκη, τη νίκη της ζωής”, επισημαίνει ο Ανδρέας Ηλιάδης και προσθέτει: “Mια ακόμα μικρή νίκη του ΕΣΥ. Να μην φοβάται κανείς όσο το ΕΣΥ μας έχει νοσηλευτές και γιατρούς με τέτοια επιστημονική επάρκεια και πραγματική αγάπη για τη δουλειά τους. Στη μουντάδα των καιρών μας ας είναι αυτή η μικρή νίκη ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δώρο για όλους μας”.