• 25 Σεπτεμβρίου, 2020

“Βόμβα” Στόλτενμπεργκ: Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν για συζητήσεις μεταξύ διπλωματών

 “Βόμβα” Στόλτενμπεργκ: Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν για συζητήσεις μεταξύ διπλωματών

Να ξεκινήσουν τον διάλογο συμφώνησαν Ελλάδα και Τουρκία, σύμφωνα με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δανού αξιωματούχου στο Twitter αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που είχα με Ελληνες και Τούρκους ηγέτες, οι δύο σύμμαχοι έχουν συμφωνήσει να ξεκινήσουν τεχνικές διαβουλεύσεις στο ΝΑΤΟ. Να εδραιώσουν μηχανισμούς για στρατιωτική αποκλιμάκωση για να μειώσουν το ρίσκο των επεισοδίων και των ατυχημάτων στην ανατολική Μεσόγειο».

Σστην ανάρτησή του ο Δανός αξιωματούχος συμπληρώνει: «Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι.

Ξαφνική στροφή Ερντογάν: Θέλουμε πολιτική λύση με την Ελλάδα

Αλλαγή πλεύσης από την ρητορική έντασης των τελευταίων ημερών διαφαίνεται τώρα στην Άγκυρα, καθώς μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί διαλόγου, ο Τούρκος πρόεδρος προκρίνει τώρα πολιτική λύση με την Ελλάδα.
Ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την κλειστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, απευθυνόμενος στα στελέχη, είπε σύμφωνα με την Hurriyet:

“Έχουμε δίκιο 100% στην ανατολική Μεσόγειο, δεν θα παραιτηθούμε από τα δίκια μας, μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με όλους εκτός από τη Νότια Κύπρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να συναντηθούμε σε κοινό έδαφος όπου όλοι μπορούν να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο τη Γαλλία”.