• 20 Απριλίου, 2021

Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι συμβάσεις εργασίας του MEGA

 Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι συμβάσεις εργασίας του MEGA

Νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας προωθεί η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Mega για τους “μσιθωτούς” εργαζόμενους, δημοσιογράφους ή και παρουσιαστές. Το κείμενο που δόθηκε για 2η φορά σε εργαζόμενους του σταθμού έχει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το αρχικό που απορρίφθηκε.

Πρακτικά ο μισθωτός στην εταιρεία του Β.Μαρινάκη, προσλαμβάνεται για το Mega αλλά θα είναι υποχρεωμένος να παρέχει όποια εργασία του ζητηθεί σε κάθε πόστο ή κάθε θέση για τον τηλεοπτικό σταθμό ή και το site με τις ίδιες αποδοχές χωρίς να έχει δικαίωμα για καμία επιπλέον αμοιβή. Σε περίπτωση που του ζητηθεί να παράσχει εργασία εκτός Αττικής θα “ζητείται” η συναίνεσή του!

Αν οι μικτές αποδοχές του μισθωτού είναι μεγαλύτερες των νομίμων, τότε δεν δικαιούται καμία άλλη αποζημίωση για νυχτερινή ή υπερωριακή απασχόληση ενώ το 8ωρο θα μπορεί να σπάει ανάλογα με τις ανάγκες του σταθμού στη διάρκεια του 24ωρου.

Επιπλέον αν το κανάλι βρεθεί υπόλογο έναντι θεσμικής αρχής, ο εργαζόμενος μισθωτός πρέπει να καταθέσει υπέρ του καναλιού, να αναλάβει το βάρος της απόδειξης και σε περίπτωση που υπάρξει ποινή, να πληρώσει το πρόστιμο, εφόσον συμμετείχε στο υπό θεσμικό έλεγχο πρόγραμμα!

Απαγορεύεται ρητά η απασχόληση σε άλλο Μέσο ενημέρωσης ενώ επιβάλλεται ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχει ισχύ και μετά την αποχώρηση του μισθωτού από την εταιρεία.

Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” φέρνει το θέμα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την οποία καλεί να να αντιδράσει άμεσα ζητώντας από τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν.