• 27 Νοεμβρίου, 2021

Σκυλακάκης: Στην πραγματική οικονομία τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης (vid)

 Σκυλακάκης: Στην πραγματική οικονομία τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης (vid)

Το ποσό που αναμένεται λάβει η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι «πολύ σημαντικό» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως τόνισε «ουσιαστικά πρόκειται για υπερδιπλασιασμό του κοινοτικού προϋπολογισμού και το ποσό που αντιστοιχεί στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να δούμε όμως που θα κάτσει η μπίλια. Υπάρχει ακόμα μια διαπραγμάτευση. Μόλις χθες, ανακοινώθηκε η εισήγηση της Κομισιόν».

Διευκρίνισε επίσης ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι που θα έρθουν στη χώρα μας θα «πέσουν» απευθείας στην πραγματική οικονομία, προκειμένου να δημιουργηθεί νέος πλούτος. «Περνώντας στην οικονομία, μέσα από επενδύσεις δημιουργούν καινούργιο πλούτο, νέο ΑΕΠ. Εμμέσως, δημιουργούν επίσης και δημοσιονομικό χώρο, καθώς γεννούν ΑΕΠ, άρα φόρους και εισφορές» όπως είπε. Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε παράλληλα ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όταν παρέλθει η οικονομική κρίση θα επανέλθουμε στην τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων, όπως και όλη η Ευρώπη».

Αναφορικά με την προκαταβολή φόρου, επεσήμανε ότι αυτή θα μειωθεί, τονίζοντας ωστόσο, πως το είδος της μείωσης θα αποφασιστεί «όταν δούμε τις φορολογικές δηλώσεις των επιχειρήσεων». Έμφαση, όπως είπε, θα δοθεί στις πληττόμενες επιχειρήσεις, μια και «εκεί πρέπει η προκαταβολή να μειωθεί σημαντικά». Τέλος σημείωσε ότι πρόθεση της πολιτείας είναι «να ενισχύσει τους ανθρώπους στο θέμα της φορολογίας, με ενδεχόμενη μείωσή της, ανάλογα με το πως πάνε και τα κρατικά έσοδα».