• 29 Νοεμβρίου, 2020

Σκουρλέτης: Αποκλείουν 440.000 μακροχρόνια άνεργους από την επιδότηση των 400 ευρώ

 Σκουρλέτης: Αποκλείουν 440.000 μακροχρόνια άνεργους από την επιδότηση των 400 ευρώ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Πάνος Σκουρλέτης για τον αποκλεισμό 440.000 μακροχρόνια ανέργων από την έκτακτη επιδότηση των 400 ευρώ που εξήγγειλε το οικονομικό επιτελείο.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης ζητεί «να επιδοτηθούν χωρίς αποκλεισμούς όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι».

Συμφώνησαν ΕΕ και Ευρωκοινοβούλιο για τα 750 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης για τον κοροναϊό

«Με αυτή την απόφαση φαίνεται να αδιαφορεί για την απώλεια 1,3 δισ. ευρώ από το εργατικό εισόδημα κατά το διάστημα της πρώτης καραντίνας, την μείωση κατά 4 δισ. ευρώ του διαθέσιμου εισοδήματος του συνόλου των νοικοκυριών, τους τελευταίους μήνες, την μέση μείωση των μισθών κατά 10%, την αμοιβή μόλις 200 ευρώ για το 12% των εργαζομένων», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «αδιαφορεί και για τις δυσμενέστερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί συνολικά στην οικονομία, με αποτέλεσμα να πλήττονται με πολλούς τρόπους οι οικογένειες που στηρίζουν τους μακροχρόνια άνεργους».

«Η απόφαση αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα. Να επιδοτηθούν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, χωρίς αποκλεισμούς. Κανείς δεν παραμένει στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ χωρίς να έχει ανάγκη» υπογραμμίζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ .

Τέλος, ο ίδιος ζητεί από την κυβέρνηση να εξετάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για «παροχή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία» (400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200 ευρώ για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και 100 ευρώ για κάθε παιδί).