• 21 Οκτωβρίου, 2021

Σχολείο Νεάπολης – Συκεών: Κλείνουν πολλά τμήματα – Ζητούν κι άλλα self test από το υπ.Παιδείας

 Σχολείο Νεάπολης – Συκεών: Κλείνουν πολλά τμήματα – Ζητούν κι άλλα self test από το υπ.Παιδείας

Μεγάλη είναι η διασπορά του κοροναϊού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης – Συκεών όπου τόσο στο Β’2 όσο και στο Γ’2 νόσησε το 50% + 1 των μαθητών με αποτέλεσμα τα τμήματα να κλείσουν.

Ο δήμαρχος Νεάπολης εκφράζει την ανησυχία ότι άμεσα θα κλείσουν και άλλα τμήματα του δήμου, καθώς η διασπορά είναι μεγάλη σε όλο τον δήμο, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο διευθυντής του 10ου δημοτικού Νεάπολης – Συκεών ζητούν από το υπουργείο να στείλει κι άλλα self test για τον κορονοϊό, καθώς αυτά που είχαν στείλει στο σχολείο εξαντλήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» τα παιδιά, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα νόσησαν 3.559 παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών.

Παρασκήνιο: Πώς γλίτωσε το “πειθαρχικό” ο Κούλογλου – Τι ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης σημείωσε στους δημοσιογράφους πως υπάρχει έκδηλη ανησυχία: «Φυσικό και δεδομένο ότι ανησυχούμε και ανησυχούμε περισσότερο για το μέλλον γιατί δεν είναι μόνο σε αυτά τα δύο τμήματα. Αναφερόμαστε βέβαια σε παιδιά 7 και 8 χρονών».

Τόνισε πως «εκείνο που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ότι σε άλλα δημοτικά σχολεία του δήμου και υποψιάζομαι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή τέσσερα, πέντε, έξι θετικά κρούσματα. Αν λάβουμε υπόψη ότι έχουμε 17 με 20 παιδιά σε κάθε τμήματα, καταλαβαίνετε πως αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο σε λίγες μέρες θα έχουμε το κλείσιμο και άλλων τμημάτων».

Ωστόσο, σημείωσε πως: «Ευτυχώς, δεν παρατηρείται αυτό το φαινόμενο στα Γυμνάσια και στα Λύκεια όπου τα παιδιά είναι πάνω από 12 με 15 ετών. Εκεί έχουμε μηδαμινά έως μηδενικά ποσοστά, έως ένα δύο περιστατικά στο κάθε τμήμα, και νομίζω πως έχει επιδράσει θετικά ο εμβολιασμός παιδιών στα γυμνάσια και στα λύκεια».

Επανέλαβε και αυτός την ανάγκη για νέα self test: «Εκείνο που πρέπει να κάνει το υπουργείο Παιδείας είναι να στείλει άμεσα σοβαρές ποσότητες self test ώστε να γίνονται καθημερινά όλα τα τεστ όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα».