Σαλβαδόρ Ράμος: Ο δράστης του μακελειού σε σχολείο στο Τέξας – Οι ανατριχιαστικές αναρτήσεις λίγο πριν το έγκλημα

 Σαλβαδόρ Ράμος: Ο δράστης του μακελειού σε σχολείο στο Τέξας – Οι ανατριχιαστικές αναρτήσεις λίγο πριν το έγκλημα

Ο Σαλβαδόρ Ράμος, ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας, είχε έναν λογαριασμό στο Instagram στον οποίο είχαν αναρτηθεί τρεις φωτογραφίες.

Στη μια εξ αυτών πόζαρε ο ίδιος ο Ράμος στον φωτογραφικό φακό, στη δεύτερη είχε φωτογραφίσει δύο όπλα και στην τρίτη υπήρχε μια φωτογραφία με τον γεμιστήρα ενός όπλου.

Ο επίμαχος λογαριασμός, πάντως, μετά το μακελειό έχει απενεργοποιηθεί.

Λίγες ώρες, δε, πριν να ξεκινήσει την φονική επίθεσή του ο 18χρονος είχε στείλει μήνυμα «θα το κάνω» σε έναν άλλο χρήστη του Instagram (@epnupues) ο οποίος από την πλευρά του δηλώνει ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Ράμος.

Η κάτοχος του λογαριασμού αυτού, σύμφωνα με την New York Post, είχε γίνει tag στις φωτογραφίες του Ράμος ο οποίος πριν από ημέρες τις είχε στείλει μηνύματα στα οποία έγραφε, μεταξύ άλλων, «έχω ένα μυστικό».

Η ίδια, μάλιστα, η οποία δεν ζει στο Τέξας, είχε ρωτήσει τον 18χρονο μακελάρη γιατί την είχε κάνει tag στις φωτογραφίες. «Θα αναδημοσιεύσεις τις φωτογραφίες μου» είχε ζητήσει με μήνυμα ο Ράμος στην κοπέλα αυτή στις 12 Μαΐου. «Τι σχέση έχουν τα όπλα με μένα» του απάντησε εκείνη την περασμένη Παρασκευή με τον Ράμος να απαντά «απλά ήθελα να σε κάνω tag».

Η επόμενη επικοινωνία των δύο έγινε στις 5:43 τα ξημερώματα της Τρίτης όταν ο Ράμος έστειλε το μήνυμα «θα το κάνω». «Ποιο πράγμα;» τον ρώτησε η κοπέλα για να πάρει την απάντηση «θα σου πω πριν τις 11 το πρωί». Το επόμενο μήνυμά του ήταν «έχω ένα μυστικό που θέλω να σου πω» χωρίς, όμως, ποτέ να της εξηγήσει τι είναι αυτό με το τελευταίο μήνυμά του να είναι στις 9:16 το πρωί της Τρίτης, περίπου δύο ώρες πριν το μακελειό, «Ima air out».

Συγκλονισμένη είναι για άλλη μια φορά η αμερικανική κοινωνία από το μακελειό που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας όταν ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος άνοιξε πυρ και σκότωσε, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 19 παιδιά και δύο ενήλικους πριν τελικά να πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Σύμφωνα με το CNN τα παιδιά που έπεσαν νεκρά από τα πυρά του 18χρονου είναι ηλικίας 7-11 ετών ενώ από τους ενήλικες που σκότωσε ο Ράμος έχει ταυτοποιηθεί μια δασκάλα, η Έβα Μιρέλες, η οποία εργαζόταν 17 χρόνια στο σχολείο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι ο Ράμος όταν μπήκε στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε, στο Τέξας, λίγο μετά τις 11 το πρωί (τοπική ώρα) άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως δεξιά-αριστερά με τα κίνητρά του να παραμένουν για την ώρα άγνωστα.

Από την τρομακτική, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση του 18χρονου τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλα 15 παιδιά, δύο ενήλικες και δύο αστυνομικοί όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Ράμος, ο οποίος είναι μαθητής λυκείου στην περιοχή, έφτασε με ένα όχημα στο σχολείο και αφού το εγκατέλειψε «άρχισε να σφάζει με ακατανόητο τρόπο» όποιον έβρισκε μπροστά του.

Παναγιώτης Δρίβας