• 15 Απριλίου, 2021

Σάλος με το βίντεο του δυστυχήματος στη Βουλή με θύμα τον Ιάσονα- Έρευνα διέταξε ο Τασούλας- Ερωτηματικά για τον οδηγό και τον (απόντα) τροχονόμο (vid)

 Σάλος με το βίντεο του δυστυχήματος στη Βουλή με θύμα τον Ιάσονα- Έρευνα διέταξε ο Τασούλας- Ερωτηματικά για τον οδηγό και τον (απόντα) τροχονόμο (vid)

Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πως διέρρευσε το βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή του θανατηφόρου τροχαίου μπροστά στη Βουλή διέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες του libre, πριν λίγο ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Το θέμα προκαλεί μείζον θέμα σχετικά με τις πιθανές ευθύνες της Φρουράς της Βουλής καθώς προκύπτει σαφώς πως στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος και αποκαλύπτεται η παρανομία του οδηγού του αυτοκινήτου ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Το βίντεο φαίνεται πως προέρχεται από κάμερες της Βουλής ενώ δείχνει πως έχει τραβηχτεί μάλλον από κινητό τηλέφωνο που αποτυπώνει τις εικόνες από το μόνιτορ του γραφείου της Φρουράς. Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο και εγείρει πλέον νέα ερωτήματα καθώς αποκαλύπτει σωρρεία παραβάσεων, όχι μόνο από τον οδηγό του αυτοκινήτου αλλά και από την ίδια την φρουρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Καρέ καρέ το δυστύχημα στη Βουλή – Το κατέγραψε κάμερα ασφαλείας (vid)

Το σημείο, όπως επισημαίνεται από κοινοβουλευτικές πηγές, θα έπρεπε να καλύπτεται από την Τροχαία (που συνήθως, όπως λέγεται, στέλνει τροχονόμο στο σημείο), ενώ έμμεσα επιρρίπτονται ευθύνες -εκ των υστέρων- στην Περιφέρεια Αττικής που έχει αρνηθεί να τοποθετήσει σηματοδότη στο σημείο-καρμανιόλα.

Ωστόσο, το βίντεο δεν αποτυπώνει τι συνέβη μετά το τροχαίο δυστύχημα -που στοίχε τη ζωή του Ιάσονα- και κυρίως ποιες ήταν οι αντιδράσεις του οδηγού. Έχει λεχθεί πως εγκατέλλειψε αβοήθητο το θύμα του και απομακρύνθηκε, αν και από την Τροχαία διαψεύσθηκε κάτι τέτοιο. Δεν φαίνεται, όμως, από το βίντεο τι ακριβώς συνέβη.

Στο βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ο δημοσιογράφος Θάνος Κόκκαλης, από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της Βουλής, ο 23χρονος Ιάσονας φαίνεται να έρχεται από δεξιά ενώ την ίδια ώρα το όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, στρίβει για να μπει μέσα στην Βουλή και συγκρούονται.
Το βίντεο, όπως αναφέρεται στην περιγραφή από τον δημοσιογράφο που το ανέβασε στο διαδίκτυο «έφτασε στην ηλεκτρονική θυρίδα του καναλιού με επισήμανση ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και πρόκειται για το δυστύχημα που συνέβη έξω από την Βουλή την Παρασκευή 12/3/21. Το δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη λόγω και της έκτασης που πήρε το περιστατικό στην επικαιρότητα.»

H kathimerini.gr ανέβασε πριν λίγο μια ακόμα εκδοχή του ίδιου βίντεο που περιλαμβάνει σκληρές εικόνες: