• 11 Μαΐου, 2021

Ρωσία: Κλήθηκε στο ΥΠΕξ ο αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ

 Ρωσία: Κλήθηκε στο ΥΠΕξ ο αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ

Ο αναπληρωτής του αμερικανού πρέσβη στην Μόσχα Μπαρτ Γκόρμαν, εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο Γκόρμπαν δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, «Βρίσκομαι εδώ για να συναντηθώ με τους ρώσους συναδέλφους». Στο υπουργείο παρέμεινε για 15 λεπτά και αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Χθες Τρίτη, ο αμερικανός πρέσβης στην Ρωσί, Τζον Σάλιβαν, δήλωσε ότι πηγαίνει στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις και θα επιστρέψει στην Μόσχα τις προσεχείς εβδομάδες, πριν από τη συνάντηση των προέδρων Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις οξύνθηκαν μετά τη συνέντευξη του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, στην οποία είχε χαρακτηρίσει «φονιά» τον ρώσο πρόεδρο, λέγοντας ότι η Μόσχα «θα πληρώσει το τίμημα» για τις παρεμβάσεις της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

Μετά τις δηλώσεις αυτές ο ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ εκλήθη στην Μόσχα για διαβουλεύσεις, όπου βρίσκεται από τις 21 Μαρτίου. Στις 15 Απριλίου ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία και στις 16 Απριλίου η Ρωσία ανακοίνωσε τη δική της απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ