• 24 Ιανουαρίου, 2022

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Τι σημαίνει η καρατόμηση του Ανδρέα Λοβέρδου – Το παρασκήνιο πίσω από την αντίδραση του πρώην υπουργού

 Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Τι σημαίνει η καρατόμηση του Ανδρέα Λοβέρδου  – Το παρασκήνιο πίσω από την αντίδραση του πρώην υπουργού

Εσωκομματικές εξελίξεις, με άγνωστες διαστάσεις, σηματοδοτεί η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να καρατομήσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγή.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση: 

«Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης».

Η διάσταση των δύο πλευρών είναι ολοφάνερη το τελευταίο ειδικά διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη συνέντευξή της στην ΕΡΤ, όταν η Φώφη Γεννηματά ρωτήθηκε τι έχει να πει για τον Ανδρέα Λοβέρδο που ήθελε να… δείρει τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που γράφει και συμπλήρωσε ότι η ίδια ασχολείται μόνο με σοβαρά θέματα.

Παρά την μάλλον λιτή πολιτική δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου φαίνεται πως οι αιτίες είναι πιο ουσιαστικές και αποτελούν εξέλιξη της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ με φόντο την «διαδοχολογία» που εκκίνησε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Λοβέρδου για την ηγεσία του κόμματος τη στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε σειρά από διαχειριστικά αδιέξοδα με τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος..

Αναφέρει συγκεκριμένα:

  • «Η αντικατάστασή μου ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη».

Στελέχη από το περιβάλλον του Αν. Λοβέρδου χαρακτηρίζουν την απόφαση της Φ. Γεννηματά ως «προάγγελο εξελίξεων». Τονίζουν δε ότι η εξέλιξη αυτή προστίθεται στο βαρύ κλίμα που επικράτησε κατά την τελευταία τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με την τομεάρχη Εσωτερικών, Ευγενία Λιακούλη, να δέχεται πυρά για το γεγονός ότι παρέκαμψε την Κ.Ο. πριν καταθέσει πρόταση στον αρμόδιο υπουργό περί σύστασης Αρχής συνηγόρου του δημοσίου υπαλλήλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κλίμα φορτίστηκε τόσο που προκάλεσε το ξέσπασμα του γραμματέα της Κ.Ο., Βασίλη Κεγκέρογλου.

Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένονται οι όποιες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.