• 28 Φεβρουαρίου, 2021

Ραγδαία επιδείνωση – Έκτακτη προειδοποίηση για μεγάλα ύψη βροχής – Καρέ, καρέ πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

 Ραγδαία επιδείνωση – Έκτακτη προειδοποίηση για μεγάλα ύψη βροχής – Καρέ, καρέ πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από την Τρίτη ο καιρός, ενώ η 28η Οκτωβρίου θα αποτελέσει για όλη τη χώρα, μέρα έντονης κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής τοπικά.

Και τα πρωινά προγνωστικά δεδομένα των καιρικών μοντέλων καταδεικνύουν ακριβώς αυτό. Πως τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά και θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα προσοχή, αφού δεν αποκλείεται λόγω και του κορεσμού του εδάφους από τις πρόσφατες καταιγίδες, να υπάρξουν και πάλι τοπικά προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεδομένο είναι πως θα εκδοθεί σχετικό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ή ακόμα και πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τη Δευτέρα ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη.

Στον χάρτη φαίνεται η κίνηση των φαινομένων. Από το μπλέ προς το καφέ η αυξητική τάση, με τις καφέ αποχρώσεις καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής…

Τα προγνωστικά δεδομένα της Κυριακής από το GFS για την πορεία και την ένταση των φαινομένων της επερχόμενης κακοκαιρίας της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και την εξέλιξη μέχρι τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη.

Ακόμα πιο έντονα φαινόμενα και σε περισσότερες περιοχές της χώρας, «βλέπει» για την 28η Οκτωβρίου το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο ECMWF.