• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

“Πύρινες” ανακοινώσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα τρία χρόνια από την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι

 “Πύρινες” ανακοινώσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα τρία χρόνια από την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι

Έντονη αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα τρία χρόνια από την πολύνεκρη τραγωδία που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Μάτι.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενο στοιχεία για τη σφοδρότητα της πυρκαγιάς, τονίζει ότι η ΝΔ εκμεταλλεύτηκε τότε λαϊκιστικά και “με χυδαίο τρόπο” την τραγωδία για πολιτικό όφελος, ενώ το κυβερνών κόμμα υπενθυμίζει “το θέατρο του Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις κάμερες όταν γνώριζε ότι υπάρχουν νεκροί” και τις “στημένες συνεντεύξεις Τύπου με δορυφορικούς χάρτες”

ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Λαϊκισμός και χυδαία εκμετάλλευση της τραγωδίας από Μητσοτάκη

«Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής, οι οποίες, σε συνδυασμό με την άναρχη δόμηση, μπορούν να μας φέρουν στο μέλλον αντιμέτωπους με νέες τραγωδίες. Για τον λόγο αυτό είχε ζητήσει από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να υπάρξει συνεννόηση για την κατάρτιση ολοκληρωμένο σχεδίου» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως συμπληρώνει, η τότε αντιπολίτευση, υπό τον κ. Μητσοτάκη, «επέλεξε για μια ακόμη φορά τον λαϊκισμό και την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας με τρόπο χυδαίο.

Σήμερα η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προειδοποιεί ότι δεν αποκλείεται νέο “Μάτι” στο εγγύς μέλλον, καθώς, όπως αναφέρει, η κλιματική αλλαγή μάς φέρνει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα ακραίων δασικών πυρκαγιών, οι οποίες εύκολα μπορούν να ξεπεράσουν τις δυνατότητες καταστολής. Ειδικότερα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η προσομοίωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου έδειξε ακραία συμπεριφορά πυρός, με την πυρκαγιά να κατατάσσεται ως κατηγορίας 7, χαρακτηριζόμενη από συνθήκες πυροθύελλας. Δηλαδή πυρκαγιά που είναι αδύνατον να ελεγχθεί.

Δεν περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη για την τότε συμπεριφορά του. Δυστυχώς δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των πολιτικών.

Αναμένουμε όμως να προχωρήσει έστω και τώρα στην ανάληψη συγκεκριμένης δράσης για την αντιμετώπιση, όσο είναι δυνατόν, των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας».

ΝΔ για Μάτι: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του θράσους


«Η σημερινή θλιβερή επέτειος από την τραγωδία στο Μάτι δεν είναι μέρα κομματικής αντιπαράθεσης αλλά ημέρα πένθους και περισυλλογής. Γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά σε ευθύνες, τις οποίες άλλωστε διερευνά η δικαιοσύνη και μίλησε μόνο για την ανάπλαση της περιοχής», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του θράσους. Καλούν για συγγνώμη για τις εγκληματικές αμέλειες ή μήπως για τις στημένες συνεντεύξεις με τους δορυφορικούς χάρτες και το θέατρο που έπαιζαν ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, όταν ήξεραν ότι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κι ότι η φωτιά έχει σβήσει και ρωτούσαν πότε θα πετάξουν τα αεροπλάνα;», προσθέτει το κυβερνών κόμμα.

Και υπογραμμίζει: «”Ψάχνω να βρω λάθος αλλά δεν βρίσκω”, έλεγαν αμέσως μετά την τραγωδία. Δεν περιμέναμε ούτε τώρα ότι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οφείλουν όμως τουλάχιστον να δείχνουν σεβασμό στη μνήμη των νεκρών συνανθρώπων μας».