Ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πώς έγιναν δεκτές οι νέες επικοινωνιακές αφίξεις και πώς επηρεάζονται οι ισορροπίες

 Ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πώς έγιναν δεκτές οι νέες επικοινωνιακές αφίξεις και πώς επηρεάζονται οι ισορροπίες

Από το “φλερτ” και τον “έρωτα” στον “πολιτικό γάμο”! Ο λόγος για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το “καραμανλικό” μπλοκ με αφορμή τις τις νέες “προσλήψεις” στο team, επικοινωνιακό και όχι μόνο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη. Έτσι μετά την υποψηφιότητα του πρωην  κυβερνητικου εκπροσωπου επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου το κατώφλι της Κουμουνδούρου πέρασαν

–  ο πρώην υπουργός επίσης επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στο επικοινωνιακό επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει τνω ευρωεκλογών με βασικό αντικείμενο την  ανάλυση των δημοσκοπήσεων και

– ο γνωστός επικοινωνιολόγος και πολιτικός επιστήμονας Γιάννης Λούλης, ο οποίος υπενθυμίζεται  συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται μάλιστα ότι ο κ.Λούλης διατηρεί άψογες σχέσεις και με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο καθώς οι δύο τους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και ήταν Γιάννης Λούλης εκείνος που είχε εισηγηθεί και είχε προτείνει στον Μιλτιάδη Έβερτ τον Άρη Σπηλιωτόπουλο για τον πολιτικό σχεδιασμό, γεγονός που σηματοδότησε τη μετέπειτα πολιτική καριέρα του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

  • Οι νέες αφίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι βέβαιο ότι θα τύχουν ευρείας αποδοχής και μάλλον υποβαθμίζονται για το κατά πόσο επηρεάζουν τις ισορροπίες και τη  λειτουργία του επικοινωνιακού επιτελείου που υφίσταται ήδη και έχει τη θετική αποδοχή εντός του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως στις σχέσεις του κόμματος με τον Τύπο και τα ΜΜΕ.

Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Διακομματική Επιτροπής για τις Ευρωεκλογές εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συμμετείχαν η Εκπρόσωπος Τύπου Βούλα Κεχαγιά και ο Οικονομικός Διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης και σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητήθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να διευκρινιστεί εάν αξιολογείται έως σοβαρό περιστατικό η διάρρηξη που έγινε στην διεύθυνση εκλογών του Υπουργείου την Παρασκευή, με την επισήμανση ότι ήρθε σε μια χρονική στιγμή που διεξάγεται έρευνα για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ προκύπτουν και νέα στοιχεία.

  • Από την πλευρά του Υπουργείου, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ειπώθηκε ότι την υπόθεση την έχει αναλάβει η αστυνομία και η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία ελέγχει τους υπολογιστές της συγκεκριμένης διεύθυνσης εκλογών, ενώ έγινε μια προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος καθώς τονίστηκε πως από την πρώτη ενημέρωση που έχει το Υπουργείο δεν εκλάπη κάτι κι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια παράνομη ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση το δίκτυο.

“Οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος επιφυλάσσεται να παρακολουθεί στενά τη συγκεκριμένη υπόθεση” λένε από το ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπροσωπεία του οποίου ζήτησε την διεξαγωγή ενός debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κι εφόσον υπάρξει συμφωνία σε αυτό αν γίνει κι ένα δεύτερο ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο σύμφωνα με τη ενημέρωση από την Κουμουνδούρου η Νέα Δημοκρατία που εκπροσωπήθηκε στην σημερινή σύσκεψη από τον Διευθυντής του κόμματος κ. Γιάννη Σμυρλή αρνήθηκε την διεξαγωγή debate συνολικά λέγοντας πως γίνονται τακτικά με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή!

Σχετικά Άρθρα