• 25 Φεβρουαρίου, 2021

“Πυρά” Πολάκη κατά Κικίλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 “Πυρά” Πολάκη κατά Κικίλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι «έκανε ένα μεγάλο πολιτικό λάθος στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ποντάροντας όλα τα λεφτά της στα εμβόλια και όχι σε μια επιθετική πολιτική με ιχνηλατήσεις του κορονοϊού και φαρμακευτικές θεραπείες».

Όπως υποστήριξε ο πρώην αν. υπουργός Υγείας, υπάρχουν πολλές θεραπείες αντισωμάτων που μπορούν να μειώσουν κατά 70% τη πιθανότητα να νοσήσουν βαριά ή να πεθάνουν ασθενείς.

«Μέχρι σήμερα όλες οι επιστημονικές κοινότητες και οι φορείς παραδέχονται ότι δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή που να προσφέρει ίαση στην πανδημία του κοροναϊού Όλες οι κλινικές μελέτες για τις θεραπείες είναι σε πειραματικό στάδιο» απάντησε ο υπουργόςΥγείας, Βασίλης Κικίλιας , απαντώντας στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Βγήκε η απόφαση για τα “στημένα” στο ποδόσφαιρο: Αθώοι οι κατηγορούμενοι

«Η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της στο μέλλον για τις θεραπείες αφού πρώτα αποφασίσει σχετικά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων», επισήμανε ο κ. Κικίλιας

«Αν κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ας απαντήσουν με στοιχεία, ποια άλλη χώρα αντιμετώπισε με καλύτερο τρόπο την πανδημία. Τα ημερήσια διαγνωστικά tests φθάσανε στα 35.000 είμαστε η πρώτη χώρα που έβαλε τα rapid tests», αντέτεινε ο υπουργός Υγείας και κατέληξε:

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, χρειάζεται από δω και πέρα προσοχή, σοβαρότητα, εγκράτεια και αλληλεγγύη. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα παρά μόνοι μας. Και η ελληνική κοινωνία είναι μαζί μας σε αυτή τη προσπάθεια γιατί πάνω από όλα το στοίχημα μας είναι να σώσουμε ζωές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.