• 6 Μαΐου, 2021

Πρόστιμα 290.900 ευρώ για παραβιάσεις μέτρων κοροναϊού

 Πρόστιμα 290.900 ευρώ για παραβιάσεις μέτρων κοροναϊού

Συνολικά 80.247 ελέγχους πραγματοποίησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες την Τρίτη 20.04.2021. Κατέγραψαν 887 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 290.900 ευρώ.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (61.674).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:
-Μη χρήση μάσκας
-Μη νόμιμη μετακίνηση
-Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
-Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε επτά (7) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη ενός καθηγητή επειδή προσήλθε στην Υπηρεσία του (Γυμνάσιο Άνδρου) χωρίς να έχει προσκομίσει αρνητικό self test για τον covid. Δεν του επιβλήθηκε κάποιο διοικητικό πρόστιμο.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο (2) διοργανωτές συνάθροισης σε διαμέρισμα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) ημεδαπό διότι δεν διέθετε PCR TEST (μοριακό) κατά την είσοδο του στην χώρα από τον συνοριακό σταθμό Ευζώνων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος γιατί εξυπηρετούσε καθήμενους πελάτες, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελατών εντός – εκτός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) παντοπωλείο για υπέρβαση του ωραρίου, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) νομικό πρόσωπο της ποδοσφαιρικής ομάδας “ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ” γιατί υπήρχαν φίλαθλοι στις κερκίδες πάρα τις σχετικές απαγορεύσεις, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας προστασίας.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.200€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.